Imagini dezolante pe Tronsonul 1 al drumului expres Pitești – Craiova! Lucrări blocate!

0

Imagini dezolante după o vară pierdută pe șantierul primului lot al Drumului Expres Craiova – Pitești unde terasamentul a fost pur și simplu năpădit de buruieni, iar fierul beton de la pasaje a ruginit, dovadă că Tirrena Scavi (Italia) nu a mai lucrat de luni bune. Eșecul Ministerului Transporturilor de pe lotul Craiova – Pielești (17 km) a fost confirmat chiar de la cel mai înalt nivel, premierul Ciucă (senator de Dolj) anunțând că lucrările sunt blocate din cauza problemelor financiare ale antreprenorului. Totuși, cu două zile înainte de intrare în toamnă responsabilii nu prezintă nicio soluție concretă, ci doar reiau amenințările cu rezilierea contractului.

Cele mai noi imagini din dronă pe care le-a publicat Asociația Pro Infrastructură arată un șantier abandonat, iar sugestive sunt cadrele de la începutul minutului 1 în care se distinge terasamentul năpădit de bălării și fierul-beton ruginit de la structura unui pasaj. Pe întreg traseul de aproape 18 km, singura zonă unde se văd câțiva drumari cu utilaje care pot fi numărate pe degete este la capătul de lângă Craiova (min. 9).

Contractul pentru primul lot a fost semnat cu Tirrena Scavi în 2018 pentru 358 milioane lei. În decembrie 2018 a început activitatea de proiectare, iar în septembrie 2019 primele lucrări (n.r Ministerul Transporturilor a eliberat treptat Autorizațiile de Construire).

La sfârșitul anului viitor UMB va termina lucrările pe lotul 3 Slatina – Colonești, acum peste 41%, și ar putea ajunge la peste 50% pe lotul 4 unde lucrările au început efectiv luna aceasta. În funcție de evoluția Tirrena Scavi și deciziile CNAIR, nu este exclus ca UMB să prindă din urmă și chiar să termine lotul 4 fără ca șoferii să poată ajunge pe lotul 1 Craiova – Balș.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata