Imagini spectaculoase surprinse pe cerul din Pitești! Care este explicația?

0

Imagini spectaculoase au fost surprinse în cursul zilei de ieri pe cerul din Pitești, imagini care au creat o dezbatere fructoasă pe grupul de facebook „Pitești, orașul meu!”. Mai mulți internauți au surpins o serie de fenomene aproape inexplicabile. Ulterior, consilierul local Răzvan Șerbănoiu a dezlușit misterul: a fost vorba despre o parhelie.

CITEȘTE ȘI: SE IEFTINEȘTE ASIGURAREA AUTO OBLIGATORIE ÎN 2024? AFLĂ PENTRU CINE!

„Astazi la Pitesti a avut loc un fenomen interesant. Explica cineva ca ar fi o parhelie. Ai aici mai multe detalii despre cum se formează: https://old.atoptics.co.uk/halo/common.htmleste postarea făcută de Șerbănoiu.

De asemenea, și alți internauți și-au arătat surprinderea:

„Niște poze făcute azi în Pitești (neprelucrate ). Ciudat cer…nu am mai văzut efectul asta până acuma. Așa se vedea și cu ochiul liber, nu sunt reflexii sau aberații cromatice. Păreri?”

„Si fetita mea le-a sesizat.imi tot spunea:uitee,curcubeu!!! iar eu îi tot spuneam ca nu are cum ca nu a plouat”

Ce este o parhelie?

Un câine soare (sau câine soare) sau soare simulat, numit și parhelion (plural parhelia) în meteorologie, este un fenomen optic atmosferic care constă dintr-un punct luminos pe una sau ambele părți ale Soarelui. Doi câini de soare flanchează adesea Soarele într-un halou de 22°.

Câinele de soare este un membru al familiei halourilor cauzate de refracția luminii solare de către cristalele de gheață din atmosferă. Câinii soarelui apar de obicei ca o pereche de pete de lumină subtil colorate, la aproximativ 22° la stânga și la dreapta Soarelui și la aceeași altitudine deasupra orizontului cu Soarele. Ele pot fi văzute oriunde în lume în orice anotimp, dar nu sunt întotdeauna evidente sau strălucitoare. Câinii de soare sunt cel mai bine văzuți și mai vizibili atunci când Soarele este aproape de orizont.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata