Îmbrăcămintea de agrement, încă în trend

0

Istoricul îmbrăcămintei sportive și de agrement a evoluat de-a lungul timpului și în funcție de cultură și locație geografică. În ceea ce privește pantalonii scurți pentru bărbați, aceștia sunt cunoscuți sub mai multe nume, printre care „sort”, „bermude”, „pantalon scurt” și „șort”.

Istoria pantalonilor scurți este legată de dezvoltarea sportului și a îmbrăcămintei sportive. În secolul al XIX-lea, pantalonii lungi erau încă considerați un standard pentru îmbrăcămintea sportivă masculină, dar în timpul verii aceștia erau foarte incomozi și incomodau mișcarea. Astfel, pantalonii scurți au fost introdusi pentru a oferi o alternativă mai confortabilă și mai practică. În special, sporturi precum cricket și tenis au influențat dezvoltarea pantalonilor scurți, iar pantalonii scurți au devenit un element popular al îmbrăcămintei sportive și de agrement.

Pantalonii scurți, sau „bermudele”, au fost popularizați în mod special în anii ’50 și ’60, când au devenit o alegere de îmbrăcăminte populară pentru tineri și pentru turismul de plajă. În anii ’80, pantalonii scurți au fost popularizați și de către atleții profesioniști, care au început să-i poarte în competițiile lor sportive, precum jocurile olimpice.

Astăzi, pantalonii scurți pentru bărbați sunt disponibili într-o varietate de stiluri și materiale, de la modele casual până la modele mai elegante, potrivite pentru ocazii formale sau de afaceri informale.

O să observați că oferta de la Fashion Days este extrem de generoasă și în ceea ce privește pantalonii scurți pentru bărbați.

Tricoul bărbătesc este o piesă vestimentară de bază, folosită în aproape orice situație casual.

În secolul al XIX-lea, tricourile erau folosite ca și lenjerie de corp, adică erau purtate sub cămăși și alte îmbrăcăminte. Acestea erau confecționate din bumbac fin, cu mâneci scurte și fără guler. Primul tricou modern, așa cum îl cunoaștem astăzi, a fost creat în Statele Unite în anii 1900. Acesta era confecționat din bumbac, cu mâneci scurte și cu guler rotund, și era folosit ca și îmbrăcăminte sportivă.

În anii 1940, tricoul a devenit din ce în ce mai popular, mai ales datorită faptului că a fost inclus în uniformele militare. Tricourile verzi și maronii cu guler rotund au fost introduse ca uniformă de bază pentru armata americană.

În anii ’50, tricoul a devenit un element de îmbrăcăminte esențial pentru bărbați, mai ales în Statele Unite. Acesta a devenit popular în rândul adolescenților și al tinerilor care căutau să se diferențieze de generația părinților lor, care purtau îmbrăcăminte mai formală.

În anii ’60, tricoul a devenit un simbol al mișcării hippie și al rebeliunii împotriva normelor sociale. Tricourile cu imprimeuri și mesaje politice sau sociale au devenit foarte populare în această perioadă.

Astăzi, tricoul bărbătesc este disponibil într-o varietate de stiluri și culori, de la modele simple cu guler rotund sau V, până la modele mai complexe, cu imprimeuri și detalii decorative. Este folosit în aproape orice situație casual și este considerat un element esențial al garderobei masculine. Oferta variata de pe Fashion Days vă va ajuta cu siguranță să alegeți tricourile potrivite stilului pe care îl preferați.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata