Impozit uriaș pentru peste un milion de angajați români! Cine va plăti mai mult de la 1 august

0

Mai sunt trei zile până când intră în vigoare noile măsuri fiscale. Printre altele, se scumpesc țigările și alcoolul, pentru că a fost mărită acciza. În doar trei zile vom vedea modificări în ceea ce privește impozitarea contractelor part-time. În acest moment, în România sunt peste un milion de astfel de contracte, însă de la 1 august numărul acestora ar putea să se înjumătățească. Și asta deoarece impozitarea contractelor part-time va crește. 

Dacă în acest moment vorbim despre o impozitare pentru o oră, pe un contract part-time, de 119 lei, iar pentru două ore de 238 de lei, de la 1 august această impozitare va ajunge până la 1083 de lei.

Și nu este singura modificare care va avea loc începând cu data de 1 august. Va crește inclusiv impozitarea pentru băuturi. Atât pentru băuturile alcoolice, dar și pentru cele cu un conținut ridicat de zahăr și țigarete.

Vorbim despre TVA pentru băuturi răcoritoare care va crește de la 9% la 19%. Astfel, un pachet de țigări va fi cu 60 de bani mai scump.

Acciza pentru tutunul încălzit crește cu 156 de lei/kilogram, iar acciza la alcool va fi cu 20% mai mare, adică cu șase bani pe litru.

Și jocurile de noroc vor fi impozitate. Aici creșterile vor fi substanțiale. Mai exact de la 3% la 40%.

Prin toate aceste modificări Guvernul dorește să crească Produsul Intern Brut cu unu până la două procente.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata