Impozite mai mari pentru o anumită categorie de angajați! Cine sunt angajații cărora le vor scădea salariile?

0

Impozite mai mari pentru o anumită categorie de angajați! Cine sunt angajații cărora le vor scădea salariile?  Parlamentarii au cerut recent impozite mai mari pentru o anumită categorie de salariați din România, ceea ce va duce la o scădere semnificativă a salariilor. Concret, este vorba despre angajații la stat care au salariul mai mare sau egal cu cel al președintelui Klaus Iohannis.

CITEȘTE ȘI: CÂND VA AVEA FC ARGEȘ ANTRENOR? TUNARU: „CE AM EU ÎN CAP, E LA MINE!”

„Vorbim despre pensii. Vom vedea dacă abordarea trebuie să se extindă și la anumite salarii exagerate. Părerea mea rămâne aceeași, în sistemul bugetar, președintele României trebuie să aibă cel mai mare venit. Așa te raportezi la toată societatea într-un stat normal.”,a declarat recent liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Alexandru Nazare, fost ministru de Finanțe în România, a explicat recent, la Antena 3, de ce sunt guvernanții nevoiți să se gândească la astfel de măsuri.

„Eu vă spun ceea ce se întâmplă, nu ceea ce este posibil. Se întâmplă că, în execuția lunii ianuarie, avem un deficit de 4 miliarde, iar perspectivele pentru luna februarie, a cărei execuție încă nu a apărut, este ca acest deficit să se tripleze sau cvadrupleze. Această presiune, care era anticipată, despre care am vorbit încă din cursul anului trecut, pentru că era o decelerare a economiei, era un trend descendent și riscurile cresteau, nu este o surpriză. Evident că vine și din construcția bugetului. Când construiești un buget supraevaluat la venituri și subevaluat la cheltuieli, ajungi foarte rapid să observi că lucrurile au deraiat.

Această situație reclamă anumite măsuri. Aceste măsuri trebuie discutate și ieșit în mod public, după o decizie a coaliției, și anunțat. În nici un caz frânturi de măsură.”, a explicat Alexandru Nazare.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata