Încă un miliard de lei pentru campusul şcolar de la Liceul Minier

Pe unde se duc banii bugetului local la Câmpulung a devenit o chestiune de rutină. La fiecare şedinţă de consiliu, executivul propune unde merg banii,  iar Legislativul municipal aprobă pe bandă ce le cer funcţionarii Primăriei, fără să aibă habar de investiţiile susţinute din fonduri publice. Ba mai mult, puţini sunt interesaţi să afle în ce stadiu se află lucrări care au  „înghiţit” deja miliarde bune. După aceeaşi regulă, investiţia de la fostul Liceul Minier, intitulată „Edificare şi construire campusuri şcolare” a mai primit un miliard după ce a mai „înghiţit” încă trei.
Dau bani din bugetul local dar nu ştiu pe ce
Fostul Minier, va beneficia de încă 111.000 lei, adică 1,11 mili­arde de lei vechi, din excedentul bugetar, pentru continuarea lucrărilor. În momentul în care a sesizat că liceul va primi alte fonduri, în afara celor alocate dintr-un buget anterior, consilierul local PRM George Bălan a cerut să fie informat asupra stadiului contractului în baza căruia se construieşte campusul şcolar de la fostul Liceu Minier şi a utilităţii acestuia. Suma aprobată marţea trecută vine suplimentar rectificării de 3 miliarde de lei vechi făcute deja. Însă, din păcate pentru el şi cei dornici să afle ce mai este de făcut şi câţi bani se vor mai consuma pentru mega-investiţia de la Minier, n-a avut cine să-i răspundă la întrebări. Cum şeful de la Investiţii era în concediu, nu s-a găsit nimeni în temă, ca să ofere informaţiile necesare aprobării hotărârilor propuse. Viceprimarul Liviu Ţâroiu a recunoscut că reprezentanţii Exe­cutivului prezenţi la şedinţă nu erau în măsură să-i răspundă la întrebare, rămânând ca George Bălan şi ceilalţi care erau interesaţi să ştie la ce se mai lucrează la Grupul Şcolar Tehnologic să fie informaţi la următoarea întâlnire.
Consilierii, certaţi de secretar
Ca să elimine asemenea dialoguri pe viitor, secretarul Primăriei Câmpulung, Nicolae Ghinea, le-a ţinut o teorie consilierilor, care îi viza mai degrabă pe cei mai vechi, şi nu pe cei noi, care, deocamdată, învaţă cu ce se „mănâncă” activi­tatea de ales local. „Nu neg şi nu vreau să-l combat pe domnul Bălan şi să mi-o interpreteze ca o răutate, dar toate aceste pro­bleme, conform regulamentului, se discută în comisii. Întruniţi-vă, fraţilor, în comisii, staţi şi le discutaţi, le analizaţi, chemaţi specialiştii de la serviciile respective. Or dacă venim în şedinţă şi vrem să ne vadă lumea la televizor numai pentru astfel de discuţii, care nu-şi au rostul în şedinţele de Consiliu… iertaţi-mă. Şi nu vreau să mi-o interpretaţi…”, i-a certat Ghinea pe aleşi.  Din câte ştim, ca paşi următori pentru campusul şcolar, ar fi dotarea minimă a căminului şi a cantinei, în vederea închirierii pe perioada de vară sau chiar în timpul anului doar că, deşi aceste lucruri au mai fost discutate într-o şedinţă de consiliu, consilierii vechi au uitat.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.