Încălțăminte cu talpa plată sau toc? Care va fi alegerea perfectă pentru tine?

0

Sezonul cald îți oferă ocazia de a-ți etala picioarele în pantofi frumoși, punându-le în evidență. Aproape de fiecare dată trebuie să alegi între tălpi plate sau tocuri, între confort sau frumusețe. Se spune că tocurile fac mersul să pară feminin și sexy. Dar, din păcate, tocurile prea înalte nu sunt sănătoase pentru picioare. Cu toate acestea, nu trebuie să mergi la extreme, abandonând complet tocul. Nu toți pantofii cu talpă plată sunt inofensivi. Cel mai bine e să alegi totul potrivit nevoilor tale. Și atunci, ce fel de toc să alegi? La încălțăminte, ai nevoie de un echilibru.

Cum să alegi un toc confortabil: trucuri despre care nu știai

Totul depinde de faptul că piciorul nostru are un unghi natural de ridicare, și în funcție de acesta, fiecare femeie are înălțimea ideală a tocurilor. Poți să o determini singură. Plimbă-te desculț prin casă și stai pe vârfurile degetelor. Ce înălțime îți pare cea mai confortabilă?  Acesta va fi mărimea confortabilă a tocului pentru tine. Poți alege mocasini dama pe answear.ro sau altă încălțăminte cu totul potrivit.

De asemenea, mobilitatea gleznelor tale contează, aceasta depinzând de dimensiunea adânciturii dintre gleznă și călcâi (prelucrarea predispusă la vătămări). În această zonă se află ligamentul interosos. Prin urmare, cei cu ligamente mai puțin mobile se simt mai bine în pantofi cu talpă plată, și, respectiv, cei cu ligamente mai mobile pot să meargă ușor pe tocuri înalte.

Ce toc să alegi?

  • Toc 2- 4 cm

Această încălțăminte de pe https://answear.ro/k/femei/incaltaminte/pantofi-cu-toc este confortabilă pentru cel mai mare număr de persoane. Se ridică puțin, piciorul este confortabil, există sprijin pentru picior, dar nu există probleme de echilibru. În plus, „kitten heel” arată foarte drăguț și feminin, mai ales în combinație cu look-uri în stil retro;

  • Toc 5-6 cm

În acest caz, ai atât stabilitate, cât și înălțime. Arată mai cochet decât un toc mic, dar și mai cast. Pantofii de înălțime medie de pe https://answear.ro/k/femei/incaltaminte/pantofi-cu-toc arată foarte bine cu vârful deschis, cu un toc conic, cu curele pe gleznă și pe călcâi. Astfel de pantofi vor fi potriviți la birou și la o petrecere informală;

  • Toc 7-9 cm

Sunt potriviți pentru aproape orice ocazie, de la birou până la covorul roșu. Dacă aceasta este înălțimea ta ideală, ești norocoasă. Este potrivită pentru sandale ușoare și casual și mocasini eleganți. Dacă acest toc este un pic prea înalt pentru tine, atunci poartă-i la evenimente unde vei sta mai mult pe scaun;

  • Platforma

Dacă nu poți trăi fără pantofi înalți, cea mai bună soluție este o platformă. Cu o platformă te vei simți confortabil și stabil, și cu câțiva centimetri mai înaltă!

Nu te lăsa dusă de val și nu favoriza un singur tip de pantofi cu tocuri sau cu talpă complet plată. Orice pantofi alegi pentru tine, merită să pui în ei niște tălpi ortopedice speciale. Nu va fi niciun rău din utilizarea lor, dar pentru a distribui uniform încărcătura pe coloana vertebrală și pe picioare, acestea îți vor fi de mare ajutor.

Soluția ideală vor fi pantofii cu toc mic spre mediu, până la 5 cm. Tot ce este mai înalt sau mai jos, în opinia specialiștilor ortopezi, nu mai susține bolta piciorului în poziția necesară, optimă și inofensivă. Decizia îți aparține întotdeauna, dar cel mai bine este să alegi pantofi confortabili și comozi. Alege tocul optim pentru tine și bucură-te de un mers frumos și sănătos!

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata