Incendii în Lefkada, Grecia! Mii de români surprinși în vacanțe!

Un incendiu puternic a izbucnit în zona pădurii de lângă plajă Porto Katsiki din Lefkada. Potrivit presei locale, incendiul a cuprins zona dintre Porto Katsiki și cealaltă plajă faimoasă, Egkremnous un teritoriu greu accesibil, astfel că pompierii au întâmpinat dificultăți în momentul în care au început să intervină.

Incendiul a izbucnit duminică după-amiaza și mobilizarea forțelor terestre și a mijloacelor aeriene de stingere a incendiilor a fost imediată. Peste 32 de pompieri cu 9 autospeciale, două echipe pe jos, 4 avioane Canadair și un elicopter, precum și rezervoare de apă municipale operează în prezent în zonă.

Vânturile puternice și temperaturile mari întețesc focul

Între timp, în Achaia, nord-vestul Peloponezului, un alt incendiu a ibucnit în zona Portes încă de la ora 4:30 duminică după-amiază. Două ore mai târziu, evacuarea satului Valmi a fost necesară, așa cum au anunțat autoritățile.

Se pare că incendiile a scăpat de sub control din cauza vântului puternic care bate în zona din apropierea prefecturii Ilia, conform presei din Grecia. Potrivit presei locale tempo24.gr, incendiul a izbucnit în situl arheologic Portes, care include cimitirul preistoric micenian din secolele XVII-XI î.Hr. În prezent, în zonă activează 71 de pompieri cu 25 de mașini de pompieri și 3 echipe pe jos, în timp ce 4 avioane de stingere a incendiilor și 3 elicoptere aruncă apă din aer, în tentativa de a stinge incendiul.

Atât Protecția Civilă Greacă, cât și meteorologii au avertizat despre riscul foarte mare de incendii în weekend din cauza umidității scăzute, a temperaturilor ridicate și a vântului puternic.

Incendiu stins la 150 metri de localitate

Într-un comunicat, Serviciul de Pompieri a declarat duminică după-amiază că un total de 53 de incendii forestiere au avut loc duminică, 3 iulie. Potrivit autorităților, incendiul din Portes, Achaia, este complet scăpat de sub control din cauza vânturilor puternice care continuă să bată.

Viceguvernatorul regional Vassilis Giannopoulos a declarat, duminică seara că, după localitatea Valmi, și locuitorii comunităților Kotrona și Karagianneika au primit ordin fie evacuați. În Valmi, pompierii au reușit să oprească incendiul cu 150 de metri înainte de a ajunge la casele satului. Presa locală relatează că fumul produs de incendiu a ajuns până în orașul Pyrgos.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.