Incendiu la două case! O femeie paralizată la un pas să moară sufocată

0

Astăzi, în comuna Stâlpeni, sat Rădeşti, a izbucnit un incendiu la o casă în care locuiau două persoane în vârstă, o femeie care nu se poate deplasa şi fratele ei. Cei doi locuiau în case lipite una de cealaltă, iar focul care a pornit de la un coş de fum, le-a afectat pe amândouă.

După ce s-a anunţat la 112 incendiul, pe lângă localnicii care au venit să ajute, s-a mai alăturat un pompier de la Detaşamentul Bradu, plutonierul adjutant Laurenţiu Savu, care nu a stat pe gânduri,  acesta i-a implicat şi pe oamenii veniţi să ajute și cu ajutorul acestora a salvat două vieţi.

La incendiul de la casa din Stâlpeni, Rădești, au intervenit 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă, un echipaj SMURD și locțiitorul comandantului de la Detașamentul Mioveni.

A fost vorba de o casă la care acoperișul a ars pe aproximativ 200 mp, iar tavanele câtorva camere s-au prăbușit în interior.

Prima intervenție la fața locului a fost asigurată de plutonierul adjutant șef Savu Laurențiu, șef gardă de intervenție la Detașamentul de Pompieri Bradu, care a reușit cu câțiva cetățeni să evacueze o femei de 64 de ani aflată în imposibilitatea de a se deplasa, aceasta locuiește într-o parte a casei unde incendiul nu a ajuns, au oprit alimentarea cu energie electrică și au scos 3 butelii și alte bunuri.

Paramedicii SMURD au preluat și transportat la spital un bărbat de 64 de ani (proprietarul), care prezenta stare de rău și atac de panică.

Pompierii au reușit să localizeze incendiul și să împiedice propagarea lui la întreaga construcție și la alte vecinătăți. La extinderea rapidă a flăcărilor au contribuit și câteva tone de fân, care erau depozitate în podul casei. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului este coșul de fum deteriorate.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata