Încep înscrierile la BAC-sesiunea din toamnă! Află când și ce documente trebuie să prezinți!

0

Încep înscrierile la BAC-sesiunea din toamnă! Află când și ce documente trebuie să prezinți! Zeci de mii de elevi care nu au promovat Bacalaureatul în sesiunea de vară se pregătesc pentru o nouă sesiune. Înscrierile pentru sesiunea de toamnă, încep de luni, 17 iulie.

CITEȘTE ȘI: ARGEȘ. TÂNĂR CĂLCAT ÎN PICIOARE DE DOI FRAȚI LA PĂCĂNELE! TRANSPORTAT ÎN STARE GRAVĂ LA SPITAL!

Candidaţii au la dispoziţie o săptămână pentru a se înscrie la examen, până pe 24 iulie. De asemenea, trebuie precizat că la această sesiune se pot înscrie şi elevii care au avut de susţinut corigenţe la sfârşitul anului şcolar 2022-2023 şi din acest motiv nu s-au putut înscrie la prima sesiune din acest an.

Dosarul prezentat pentru înscrierea la Bacalaureat 2023, sesiunea de toamnă, trebuie să cuprindă două poze, copie certificat de naştere, copie carte de identitate, foaie matricolă, cerere tip (se completează la secretariatul liceului absolvit), adeverinţă recunoaştere probe (pentru candidaţii care şi-au mai încercat norocul şi în seriile anterioare) şi cerere către inspectoratul şcolar (pentru candidaţii din alte judeţe).

Calendar complet al examenului de Bacalaureat din toamnă:

  • 17–24 iulie 2023: Înscrierea candidaţilor la a doua sesiune de examen, inclusiv a candidaţilor care au promovat examenele de corigenţe
  • 7-11 august 2023: Echivalarea şi recunoaşterea competenţelor lingvistice şi digitale
  • 16 august 2023: Limba şi literatura română – proba E.a) – proba scrisă
  • 17 august 2023: Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă
  • 18 august 2023: Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E.d) – proba scrisă
  • 21 august 2023: Limba şi literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă
  • 25 august 2023: Afişarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12.00) şi depunerea contestaţiilor (orele 12.00 – 18.00)
  • 26-28 august 2023: Rezolvarea contestaţiilor
  • 29 august 2023: Afişarea rezultatelor finale

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului sau pe Tik Tok

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata