Începe Evaluarea Națională! Primii testați, elevii de clasa a II-a!

0

Mâine, peste 500.000 de elevi de clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a,  din România, urmează să susțină probele de Evaluare Naţională. Examenele vor fi la limba română, matematică şi ştiinţe ale naturii şi la limba maternă.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV! TRANSPORTUL METROPOLITAN SE EXTINDE ÎN TREI LOCALITĂȚI DE LÂNGĂ PITEȘTI!

Evaluarea Națională de la clasa a II-a începe mâine, cea de la clasa a IV-a pe 21 mai, iar elevii de clasa a VI-a vor avea prima probă a evaluării pe 28 mai. Durata alocată rezolvării este de 30 de minute pentru fiecare test în cazul elevilor de clasa a II-a, respectiv de 60 de minute pentru fiecare test în cazul celor din clasele a lV-a şi a Vl-a. Rezultatele individuale obţinute la aceste evaluări nu se afişează, nu se comunică public şi nu se înregistrează în catalogul clasei.

Aceste testări nu vizează reproducerea de informații, ci capacitatea elevilor de a pune în practică informațiile dobândite în perioada școlarizării și aptitudinile pe care trebuie să dețină (citit, înțelegere a textului, scris). Un alt obiectiv al evaluărilor este de a-i obișnui pe copii cu condițiile de examen. Evaluarea la clasa a II-a este prima testare în cadrul căreia copilul este expus unor subiecte făcute de altcineva decât învățătorul cu care este obișnuit.

Scopul evaluării naționale la clasa a II-a, a IV-a și a VI-a

Testările naționale reprezintă un punct de reper atât pentru copii, cât și pentru părinți și profesori: află din timp care este nivelul elevilor, dacă există sau nu lacune, ce poate fi îmbunătățit, astfel încât rezultatele examenului de la finalul clasei a VIII-a să fie unul cât mai bun. Tocmai pentru a fi relevante, copiii nu au nevoie de pregătire suplimentară pentru aceste testări, nici de teme extra.

Rezultatele ar trebui să îi ajute pe învățători, profesori și părinți să afle pe ce anume să insiste în lucrul cu copiii. De asemenea, profesorii trebuie să realizeze planuri particularizate de învățare pentru elevii ce nu au obținut rezultate bune, astfel încât să contribuie în mod activ la îmbunătățirea nivelului școlar al copilului.

Vă ținem pumnii celor care intrați mâine în examenele de la Evaluarea Națională❗👌🏼💪🏼✌🏼  Succes‼

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata