Începe raționalizarea consumului de energie și gaze! Anunțul autorităților!

0

Comisia Europeană ar urma să ceară tuturor statelor membre, chiar de săptămâna viitoare, să limiteze consumul de energie electrică și de gaze naturale în instituțiile publice, atât pentru răcorire, cât și pentru încălzire. Prin aceste măsuri s-ar realiza o raționalizare a consumului de gaze naturale și energie electrică.

De săptămâna viitoare, statelor membre ar trebui să limiteze la 19 grade temperatura furnizată de instalaţiile de încălzire din clădirile publice, iar pentru sistemele de climatizare la 25 de grade, pentru a reduce consumul de gaze la nivel continental, conform unui proiect de text consultat de AFP și citat de Agerpres.

Această limitare ar putea fi problematică pentru clădiri vechi, cum sunt multe în România, lipsite de sisteme moderne de climatizare ori de încălzire. Un astfel de exemplu este chiar sediul guvernului României, unde iarna temperatura este în unele birouri extrem de ridicată. notează Agerpres.

Pentru a putea rezista mai bine la scăderea drastică a livrărilor de gaze naturale ruseşti, şi posibil chiar la oprirea lor completă, Bruxelles va supune aprobării statelor membre o serie de măsuri care vor permite reducerea consumului european de gaze cu 25 până la 60 de miliarde de metri cubi.

Potrivit estimărilor Executivului comunitar, o cantitate de 11 miliarde metri cubi de gaze naturale ar putea fi economisită prin reducerea încălzirii sau a funcţionării instalaţiilor de climatizare din clădirile publice, la care s-ar putea adăuga între 4 şi 10 miliarde de metri cubi de gaze naturale care ar putea fi economisiţi ca urmare a reducerii utilizării gazelor în producţia de electricitate, precum şi între 10 şi 11 miliarde metri cubi pe partea cererii în sectorul industrial, unde cerere de gaze este deja în scădere pe fondul exploziei preţurilor.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata