Începe reabilitarea Gării Regale din Curtea de Argeș! CFR – anunț de ultim moment!

0

Reabilitarea Gării Regale din Curtea de Argeș a fost scoasă recent la licitație, au anunțat reprezentanții CFR infrastructură. După ani în care a fost șăsată să se degradeze, iar multiplele încercări de a pune în valoare unul dintre cele mai frumoase monumente istorice din România, reprezentanții companiei au anunțat că a fost refăcut caietul de sarcini și a fost scoasă la licitație eleborarea proiectului tehnic execuția lucrărilor de reparații și de restaurare a Gării Regale.

Potrivit sursei citate, ofertanții trebuie să îndeplineascu două condiții estențiale pentru a se încrie la licitație. Mai exact, aceștia trebui să aibă cel puțin o lucrare similară de reparații/restaurare a unei clădiri monument istoric (conform Legii 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice), dar și faptul că pentru lucrările de reprații, restaurare și reabilitare a clădirii se vor realiza doar cu materiale și tehnici specific, compatibile cu cele originale, pe baza Avizului emis de Ministerul Culturii și Identității Naționale.

De asemenea, potrivit proiectului, câștigătorul va fi obligat să urmeze următoarele obiective generale: lucrări de reparații și consolidare a structurii de rezistență; lucrări de restaurare/finisaje componente artistice din lemn, piatră, ceramic, metal; lucrări de înlocuire a învelitorii, asterelii și a sistemului de colectare ape; lucrări la reparații locale și biocidare la șarpantă; lucrări de instalații electrice, termice și sanitare.

Finanțarea va fi asigurată din bugetul propriu al CFR, iar valoarea estimată a lucrărilor este de 10,5 milioane lei fără TVA. De asemenea, durata contractului este de 36 de luni (elaborare proiect tehnic, obtinere avize/autorizatii si execuția lucrărilor).

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata