Începe vaccinarea anti-COVID cu doza patru! Pentru ce categorii de persoane?

Deși centrele de vaccinare s-au închis, în România, începând de luni, 16 mai, începe vaccinarea cu doza a patra împotriva COVID. Vaccinarea se va face, la cerere, în cabinetele de medicină de familie. Pot solicita vaccinarea cu doza a patra persoanele peste 18 ani care au fost vaccinate împotriva Covid-19 cu trei doze de vaccin de tip ARN mesager.

Vaccinarea cu doza a patra se poate efectua la minimum 4 luni după efectuarea celei de a treia doze. Se recomandă în special persoanelor peste 60 de ani.

„Vaccinarea se poate face doar cu vaccin de la Pfizer, pentru că acestea sunt recomandările clare pe care le avem de la INSP. Se pot prezenta la orice medic de familie, sună înainte la orice medic de familie. Nu trebuie să fie neapărat medicul de familie propriu, poate fi orice medic de familie care are vaccin şi poate să facă injecţia. Şi în centrele existente care se găsesc pe site-ul de vaccinare… Nu este nevoie de programare.”, a explicat Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.