Început şi final dezastruos…

Echipa lui Tudor Costescu a început catastrofal meciul de la Tg. Mureş… În primele cinci minute, pireştenii au „reuşit” să înscrie un singur coş, astfel că după primul sfert erau conduşi cu 24 – 8! Practic, meciul s-a jucat în acest prim sfert, chiar dacă în primele cinci minute din ultimul sfert, BCM U Piteşti s-a apropiat de la 24 de puncte diferenţă, la numai patru! Din păcate, ultimile cinci minute au fost copia la indigo a primelor cinci, şi jucătorii de la BCM U Piteşti au recidivat marcând tot un singur coş…
Revenire senzaţională
Înaintea ultimului sfert, mureşenii conduceau cu 67 – 46. S-a făcut 70 – 46, după care jucătorii de la BCMMU Piteşti s-au trezit la realitate. Este adevărat că antrenorul gazdelor a schimbat echipa şi a introdus rezervele care până atunci nu jucaseră, Jones, Gennie şi colegii lor au revenit spectaculos, şi în minutul 35 se apropiaseră la numai patru puncte: 62 – 66!
Liviu Dumitru şi aruncarea de trei puncte care a „ucis” meciul…
Aici a fost punctul nevralgic al partidei: Liviu Dumitru, veteranul şi cel mai titrat jucător de la BC Mureş, reuşeşte un coş de trei puncte, după care jucătorii lui Tudor Costescu rămân … „morţi”… În ultimile cinci minute mai înscriu un singur coş, dar primesc în schimb 12. Nici revenirea după accidentare a lui Octavian Popa Calotă n-a ajutat echipa aşa cum era de aşteptat…
Debutantul Navikas a entuziasmat asistenţa
De la BC Mureş cele mai multe puncte au fost marcate de Peciukas şi Navikas, câte 17, şi Liviu Dumitru, 15, plus zece recuperări. Pentru Navikas a fost primul meci la noua lui echipă, debutul său fiind excelent şi entuziasmând asistenţa, care a susţinut permanent vechipa gazdă. De partea cealaltă, Marcel Jones şi Antonie Gennie au înscris câte 15 puncte, iar Damien Kinloch a marcat 7 puncte şi a reuşit cinci recuperări.
Cu noile ghete primite din America, Barac n-a avut noroc
Vineri, înaintea plecării la Tg. Mureş, sârbul Pankracije Barac a primit din America, de la un prieten, fost coleg de echipă,  o pereche de ghete „ultima generaţie”. Superbele ghete de culoare albastră nu i-au purtat noroc lui Barac, acesta nereuşind o partidă prea bună. Atunci când sârbul este în zi bună, trage echipa după el, aşa cum s-a întâmplat la meciul cu Akapi Aalstar, când a fost cel mai bun de pe teren şi a contribuit decisiv la victoria cu 89 – 77, care a fost una din cele mai mari surprize din Europa baschetbalistică.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.