Incredibil ce s-a întâmplat în Mioveni! Oamenii s-au înghesuit!

0
Incredibil ce s-a întâmplat în Mioveni! Oamenii s-au înghesuit!
Încă o campanie de sterilizare gratuită a câinilor și pisicilor de rasă comună a avut loc în zona de picnic Făget.
25 de animale au beneficiat gratuit, în data de 14 mai, de această intervenție și peste 130 în total în cadrul celor trei campanii organizate anul acesta de Primăria Orașului Mioveni şi Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni, cu sprijinul Asociației Tierhlife Hoffnung – Adăpostul de Câini Smeura.
Campania s-a adresat exclusiv proprietarilor de câini și pisici din oraș și a vizat reducerea numărului de animale fără stăpân. Eliminarea posibilităţii înmulţirii haotice este singura metodă prin care se poate ţine sub control populaţia canină, iar numărul animalelor fără stăpân poate fi redus în timp.
Sterilizarea aduce și alte beneficii în ceea ce privește starea de sănătate a animalului: reducerea agresivității la masculi, reducerea apariției tumorilor mamare și a infecțiilor uterine la femele, precum și a cancerului de prostată la masculi și elimină disconfortul creat de perioadele de călduri.
Reamintim proprietarilor de câini că potrivit Legii 258/2013 privind modificarea și completarea OUG 155/2001, este #OBLIGATORIE sterilizarea câinilor cu și fără stăpân (art. 13.2) aparținând rasei comune și metișii acestora, iar nerespectarea acestei prevederi se sancţionează cu amendă între 5.000 și 10.000 lei!
Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata