Incredibil! Trei bănci renumite, amendate pentru cazuri de spălare de bani și finanțarea terorismului!

0

Trei bănci din România printre care şi cea mai mare din ţara noastră, au fost amendate de Banca Naţională pentru cazuri de spălare a banilor. 30 de sancțiuni au fost semnate în 2022 de către Banca Națională a României pentru încălcarea legislației privind spălarea de bani, dar și finanțarea terorismului, de trei ori mai multe decât în anii precedent.

CITEȘTE ȘI: HALUCINANT! PROFESOARĂ DE LA LICEUL TEHNOLOGIC MĂRĂCINENI – AMENINȚATĂ CU MOARTEA DE UN ELEV!

Dacă cele mai multe dintre bănci și instituții financiare nebancare au scăpat doar cu niște avertismente, câteva dintre bănci au fost sancționate și, în primul rând, este vorba despre cea mai mare bancă din România, dar și alte două bănci importante. Două dintre ele au fost amendate cu câte 50.000 de lei în schimb, ce a treia a avut o amendă record, de 500.000 de lei pentru 11 abateri, dar și pentru alte două încălcări.

Acestea au încălcat legislația care spune că băncile ar trebui să cunoască profilurile clienților înainte de a le deschide conturi, de asemenea, să transmită autorităților despre orice tranzacție suspectă, fapt pe care vedem că băncile nu l-au făcut.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata