Indemnizația pentru creșterea copilului crește semnificativ! Mamele pot primi și 3500 lei în pus!

0

Indemnizația pentru creșterea copilului ar putea crește semnificativ potrivit unui proiect de lege inițiat de guvernanți. Concret, pentru sporirea natalității se propune mărirea plafonului maxim al indemnizației pentru creștere a copilului de la 8500 lei la 12.000 lei. De asemenea, se propune și mărirea indemnizației minime la 1800 lei.

CITEȘTE ȘI: ELENA LASCONI: „ AM DESCOPERIT ILEGALITĂȚI DE-A DREPTUL CRIMINALE. NU POT SĂ AM PE CONȘTIINȚĂ VIAȚA A PESTE 200 DE COPII.”

Inițiatorii susțin că Guvernul a decis plafonarea indemnizației pentru creșterea copilului în luna august 2017, prin Ordonanța de Urgență nr. 82, iar de atunci, cuantumul maxim al indemnizației pentru creșterea copilului a rămas neschimbat, la valoarea de 8.500 de lei.  La momentul respectiv, salariul minim brut pe economie era de 1450 de lei, iar rata inflației înregistrată în 2017 a fost de 1,3%.

În prezent, salariul minim brut pe economie este în valoare de 3.000 de lei, iar rata inflației de la începutul anului 2022 (octombrie 2022 comparativ cu decembrie 2021) este 14,5%, potrivit Institutului Național de Statistică.

„Nivelul prezent al cuantumului maxim al indemnizației pentru creșterea natalității, raportat la cel al taxelor și impozitelor plătite de către cei care au salarii peste medie, reprezintă un factor descurajator.  Credem cu tărie că cine plătește taxe și impozite mari pe venituri din muncă trebuie încurajat și/sau încurajată și în ceea ce privește întemeierea unei familii, prin alocarea unei indemnizații corecte în raport cu contribuțiile personale plătite de-a lungul timpului către statul român.”, potrivit expunerii de motive.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata