Individ periculos a terorizat locuitorii de pe strada Ion Trivale! „Are episoade psihotice, ar putea să dea foc și la pădure!”

0

Individ periculos a terorizat locuitorii de pe strada Ion Trivale! „Are episoade psihotice, ar putea să dea foc și la pădure!” Primăria a intervenit azi! Disperată de nepăsarea autorităților care nu iau nicio măsură în cazul unui individ descris ca fiind periculos, o femeie din Pitești a cerut ajutor pe cunoscutul grup de Facebook „Pitești, orașul meu!”. În zona în care locuiește, pe strada Ion Trivale, lângă Grădinița Specială „Sf. Elena”, într-o zonă rezidențială a Piteștiului, un om al străzii și-a făcut un soi de adăpost aducând resturi, saltele, gunoaie, mizerie. Nu asta ar fi cea mai mare problemă, deși este și ea una. Bărbatul fără casă este periculos, consumă diferite substanțe, țipă, urlă în plină noapte, având episoade psihotice.

Așa cum scrie și în postare, piteșteanca din Trivale, se teme pentru viața ei și a celor din jur. A făcut nenumărate sesizări: Salubritatea a venit cu mașina de gunoi, dar mizerie se face în continuare. Mai puțin eficientă s-a dovedit a fi poliția, oamenii legii cerându-i femeii să îi sune de fiecare dată când devine periculos, adică, zi și noapte.

În mai multe parcuri din Pitești, situația se repetă, oamenii fără adăpost făcându-și culcuș printre locurile de joacă ale copiilor. Periculoși sau nu, locul lor nu este nici pe stradă, nici în parcuri, însă sistemul de asistență socială din Pitești lasă foarte serios de dorit. Acești oameni sunt cunoscuți și de poliție, iar oamenii, mamele și copiii, s-au învățat să se strecoare printre ei. Unii sunt mai puțin violenți, însă cazul celui din Trivale a încins spiritele pe Facebook și, în urma postării piteștencei, au urmat comentarii dure.

„Ce nenorocire trebuie să se mai întâmple pentru a rezolva următoarea situație: în spatele caselor de pe Aleea Ion Trivale, în vecinătatea grădiniței speciale, aproape lipit de garduri, un individ și-a făcut obiceiul de a veni zi și noapte, are episoade psihotice: urlă, face focul, consumă anumite substanțe, într-un cuvânt este un pericol public. Am făcut sesizare scrisă cu număr de înregistrare la poliție, răspunsul de la poliție fiind că trebuie să sun de fiecare dată când vine, asta înseamnă să apelez poliția zi și noapte, problema rămâne în continuare. Am sunat la Salubritate 2000, au venit cu mașina de gunoi și ne-au comunicat faptul că ei nu coboară lângă scările de la Grotă să strângă saltelele pe care individul le-a adus. Am înștiințat Primăria, am înștiințat Ocolul Silvic și, din păcate, nicio instituție nu dorește să își asume această responsabilitate și să ne susțina cu acest caz. Ce trebuie făcut, oare, ca autoritatea competentă să ia măsuri? Dacă ne puteți ajuta cu un sfat util, vă mulțumim anticipat!” este mesajul piteștencei.

Iată o parte dintre reacțiile piteștenilor:

  • Chiar acum câteva zile am văzut un caz similar în Sectorul 5 cu unul care stătea în cort lângă un părculeț de copii! Primarul Piedone a pus mâna pe telefon, în 5 minute au venit cei de la Salubritate, de la asistență socială și poliția locală! S-a rezolvat imediat! Când se va întampla ceva, vor da vina pe oameni că n-au făcut sesizari, cum s-a întâmplat la Crevedia, zi de zi veneau cisterne acolo în ograda lui și ei nu știau nimic, probabil credeau că e expoziție de cisterne, și vine public și dă vina pe oameni că nu au făcut sesizări, e ceva incredibil!”
  • „Primăria Municipiului Pitești, ce propuneți? Lăsăm toate gunoaiele să ne cuprindă pădurea, să ia foc precum o porțiune a poienii din capătul străzii Zamfirești, de acum un an? Așteptăm ca și la faza cu stațiile GPL? Să se întâmple o tragedie și apoi luăm masuri?”
  • „E o problema în tot orașul, prin parcuri, pe lânga blocuri. Halal autorități.”
  • „Înștiințare scrisă cu nunmăr de înregistrare la toate organele în drept. În cazul că ia foc pădurea, atunci nu e nimeni vinovat, nu au știut, locuitorii piteșteni nu au anunțat! Mult succes!”
  • „Autoritățile reacționează mult mai târziu și nu în toate cazurile.Probabil așteaptă sa ia foc pădurea sa intervină atunci. Nepasare fata de proprietatea statului.Se.poate evalua medical și în consecință cu o comisie se poate decide internarea intr-o instituție specializata.Cred ca exista pârghii legale sa poți rezolva situații de acest gen.”

Vicele Tofan: „ A fost cooperant și a acceptat ca, pentru a se pune pe picioare, să fie internat la Spitalul din Călinești!”

“Am fost sesizați despre o situație specială în zona Trivale. L-am informat pe domnul primar Gentea și am fost în teren cu reprezentanți ai Poliției Locale și ai Direcției de Asistență Socială. Am găsit persoana în cauză. Este un bărbat cu probleme, pe care l-am găsit în pădure. Analizăm situația și vom vedea care sunt variantele legale pentru a-l ajuta și pe omul străzii. Pentru moment l-am îndepărtat ca pericol pentru locuitorii din zonă. În primă fază, am chemat Salvarea pentru o primă evaluare. Am discutat cu el și am aflat că este din Căldăraru și că ar mai avea ceva rude pe acolo. A fost cooperant și a acceptat ca pentru a se pune pe picioare să fie internat la Spitalul din Călinești pentru o evaluare medicală aprofundată” ne-a declarat viceprimarul Gelu Tofan.

Acesta a mai spus că omul găsit în pădure ar mai avea ceva rude la Căldăraru, care urmează să fie căutate pentru a vedea dacă bărbatul poate fi reintegrat în familie, inclusiv să i se găsească un loc de muncă. Nu în ultimul rând, viceprimarul Tofan a spus că în locul în care bărbatul își făcuse „casă”, a fost făcută curățenie.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata