Inedit! Primul oraș din România cu „frigider comunitar”. Oamenii pot lua alimente fără să plătească!

0

Inedit! Primul oraș din România cu „frigider comunitar”. Oamenii pot lua alimente fără să plătească! Primul oraș din România care a avut ideea inedită de a înființa un frigider comunitar. Oamenii pot să ia carne, mâncare, diverse alimente, fructe sau prăjituri din frigider, fără să plătească niciun leu. Însă, cei care beneficiază de aceste ajutoare trebuie să îndeplinească și o condiție.

CITEȘTE ȘI: „LUMEA MEA S-A PRĂBUȘIT, DAR VREAU SĂ PLEC ÎN PACE. ÎMI FRÂNGE INIMA!” DRAMA TRĂITĂ DE O TÂNĂRĂ MĂMICĂ DE 33 ANI!

Proiectul care dispune de finanțare europeană este implementat, deocamdată, doar în municipiul Câmpina, din 20 martie. Cei care au nevoie de alimente trebuie să se înscrie pe o listă. Până în prezent, aceasta a adunat 350 de oameni sărmani, eligibili. Frigiderul este alimentat zilnic de cetățenii cu posibilități, diverși oameni de afaceri sau, pur și simplu, de oameni care vor să facă un gest nobil. De la înființarea acestui proiect și până în prezent 25 de familii cu copii au venit să ia alimente de strictă necesitate din frigiderul comunitar iar pe lista de așteptare sunt însă 350 de persoane nevoiașe care așteaptă.

„Un domn de 75 de ani a venit și a adus salam, cașcaval, iaurturi, cumpărate din pensia sa. Știți cât de mult contează ca un om să îți mulțumească pentru că a avut ocazia, pentru prima dată, să mănânce cașcaval? Sau un copil ia din frigider un ou kinder și îți spună că așa ceva a văzut, până acum, doar la televizor. Avem înscrise pe listă 350 de familii nevoiașe. Singura condiție este ca acestea să aibă un venit sub 1000 de lei pe membru de familie sau să fie fără niciun venit. Ideea de bază a proiectului este: comunitatea ajută comunitatea.”, a precizat Valentin Dimon, managerul proiectului Frigiderul Comunitar.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata