Înfiorător! Femeie cu probleme psihice jucată în picioare de concubin timp de 15 ani!

0

Un an și două luni își va petrece în spatele gratiilor un bărbat din comuna Budeasa după ce și-a călcat în picioare concubina. Magistrații Judecătoriei Pitești au decis să îl trimită la închisoare după ce ani întregi și-a lovit femeia, care suferă și de probleme psihice, cu care avea o relație din cauză că aceasta nu se ducea la familia ei pentru a cere bani sau ajutor.

Potrivit rechizitoriului, ultima dată când agresorul și-a bătut concubina a fost în luna februarie a acestui an când, când, în urma unei noi dispute pe tema banilor, bărbatul a tras-o de păr pe femeie, a băgat-o în casă și a început să o lovească cu pumnii și picioarele în zona capului.

„În acest context, la data de 10.02.2022, aflându-se la locuinţa din (….) inculpatul a lovit-o pe concubina sa, persoana vătămată cu palma,  pumnii şi picioarele în zona corpului şi a tras-o de păr, tot în urma refuzului persoanei vătămate de a se deplasa la domiciliul părinţilor săi pentru a le cere ajutorul.

Inculpatul a exercitat agresiuni fizice împotriva concubinei sale, lovind-o cu pumnii şi picioarele, aceasta din urmă fiind întinsă pe jos în curtea locuinţei. Când persoana vătămată a început să ţipe, inculpatul a tras-o de păr şi a băgat-o în casă, actele de agresiune continuând şi în incinta imobilului.

„A dat în fiecare zi în mine, nu mai pot, mă omoară; în fiecare zi mă bate”

Martoră la agresiunea exercitată de inculpat a fost mama acestuia, care i s-a adresat, spunându-i: „Mai termină, mă, în toate zilele, mă?”, precum şi vecinii acestuia, care a precizat că a observat violenţele fizice exercitate de inculpat în curtea locuinţei şi a auzit ţipete şi lovituri după ce a băgat persoana vătămată în interiorul casei, X. X., care a depus şi înregistrarea audio-video de la dosarul cauzei şi care a auzit ţipetele persoanei vătămate de la momentul incidentului.

De asemenea, persoana vătămată se aude pe înregistrarea audio afirmând: „A dat în fiecare zi în mine, nu mai pot, mă omoară; în fiecare zi mă bate”. În final, inculpatul i se adresează persoanei vătămate, spunându-i: ,,Ieşi afară!”, după care se aud ţipetele puternice ale persoanei vătămate şi sunete de lovituri” se arată în rechizitoriul publicat pe rejust.ro.

Recidivist cu acte în regulă

Judecătorii au decis să îl condamne pe bărbatul violent la închisoare cu executare după ce acesta mai avea la activ o condamnare cu suspendare pentru că a condus fără permis. De asemenea, magistrații au considerat că este un pericol pentru comunitate dat fiind faptul că este cunoscut ca un om violent, bătându-ți „în văzul” lumii concubina în repetate rânduri.

„Instanța reține că acest comportament nu este unul izolat, având în vedere că prin sentinţa penală nr. #### din 06.10.2020 a Judecătoriei Pitești, definitivă prin neapelare la data de 21.10.2020, s-a dispus amânarea aplicării pedepsei de 6 luni închisoare, pe un termen de incercare de 2 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, prev. de art. 335 alin. (2) C.pen.. De asemenea, instanţa constată că există suspiciunea rezonabilă că inculpatul a mai săvârşit și alte infracţiuni având în vedere că prin sentinţa penală nr. ### din 31.05.2021 pronunțată de Judecătoria Pitești, definitivă prin neapelare, s-a dispus încetarea procesului penal pornit împotriva inculpatului ##### ###### sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi amenințare, fapte prevăzute şi pedepsite de art.193 alin. (2) din C.pen. şi art. 206 alin. (1) din C.pen., cu aplicarea art. 38 alin. (1) din C.pen., ca urmare a retragerii plângerii prealabile, iar prin sentința penală nr. ### din 20.04.2022 pronunțată de Judecătoria Pitești s-a dispus în primă instanță condamnarea inculpatului ##### ###### la pedeapsa de 8 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe, faptă prev. de art. 193 alin. (2) din C. pen., sentința care nu a rămas definitivă până la acest moment.

Totodată, în conturarea personalităţii inculpatului, instanţa nu poate face abstracţie de faptul că acesta este cunoscut în comunitate ca având un comportament violent, aspect care reiese din declarațiile vecinilor acestuia.

Toate acestea reflectă îndrăzneala şi dezinhibiţia inculpatului în săvârşirea faptelor antisociale, evidenţiind potenţialul criminogen ridicat al inculpatului şi predispoziţia acestora de a comite fapte penale, conturând un dispreț profund pentru respectarea normelor de drept și de conduită socială.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata