Înfrângere în Belgia

După înfrângerea cu Paris, BCM U Piteşti a pierdut şi al doilea meci din cupele europene. Marţi seara, echipa antrenată de Tudor Costescu a fost învinsă, fără drept de apel, în Belgia, de formaţia Okapi Aalstar, scor 68-99. Ai noştri au fost dominaţi la toate capitolele de adversar, care a reuşit să câştige cele patru sferturi. Argeşenii s-au ţinut aproape de belgieni pînă în mi­nutul 12, când gazdele aveau un avans de 6 puncte. Gazdele au scăpat în câştigătoare încă de la pauza mare, când pe tabelă aveau un avantaj de 16 puncte. În ultimele două sferturi, belgienii şi-au mărit ecartul faţă de piteşteni.  Barac a fost cel mai bun jucător al piteştenilor, cu 23 de puncte adunate în 24 de minute, urmat de Albijanic cu 16 puncte şi 6 recuperări şi Kinloch cu 14 puncte şi 3 recuperări. De la gazde cel mai bun jucător a fost Tofi cu 16 puncte şi 6 recuperări. În urma rezultatelor înregistrate marţi, în această grupă, BC Argeş ocupă ultima poziţie a ierarhiei în timp ce Okapi Aalstar sunt lideri cu două victorii. În celălalt meci al grupei, echipa belgiană Mons Hainaut s-a impus în deplasarea de la Paris Levallois cu 86-84 după o repriză suplimentară de prelungiri.   
Românii n-au reuşit niciun punct
În confruntarea cu liderul campionatului belgian, nici un jucător român de la BC Argeş nu a reuşit să marcheze. Tudor Costescu a mizat în acest joc pe 6 stranieri şi 3 autohtoni. Dani Popescu a evoluat 33 minute, Alexandru Neguţ 18, iar  Lucian Chirof 5 minute. Din 9 aruncări din acţiune cei trei nu au reuşit să marcheze nici un coş. Dani Popescu a avut cinci încercări, Neguţ trei, iar Chirof una.
Tudor Costescu: „Nu am putut opri contra-atacurile şi asta ne-a costat“
„Felicitări echipei Okapi Aallstar, au practicat un baschet foarte bun în această seară. Dacă ne uităm pe statistică remarcăm că au avut procentaje foarte bune la aruncările de două şi trei puncte. În ceea ce ne priveşte pe noi, nu am putut opri contra-atacurile, ceea ce ne-a costat partida. De asemenea, am avut mari probleme la finalizare. Doar cinci jucători au marcat din nouă rulaţi“, a spus după meci, Tudor Costescu, antrenor principal BCM U Piteşti.
Barac: „Am ratat nepermis de mult“
Marcator a 23 de puncte, în partida din Belgia, Barac spune că echipa piteşteană a ratat foarte mult, iar jocul a curs într-o singură direcţie. „Am început foarte, foarte modest partida, iar jocul, pe toată durata lui, a curs într-o singură direcţie. Am ratat mult prea mult, nu este permis la un asemenea nivel. Nu cred că Aallstar a jucat cu mai multă energie pentru faptul că noi ne confruntăm cu anumite probleme medicale, cred că nu am jucat la adevăratul nostru potenţial. Felicit adversarul pentru victorie“, a spus jucătorul de la BCM U Piteşti.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.