Îngrozitor! Copilă din casa de copii – filmată și batjocorită de un bărbat!

0

Un tânăr de 27 de ani a fost reținut în această seară după ce a batjocorit și a filmat o copilă de 15 ani care era instituționalizată într-un centru de plasament. Din primele informații, acesta a făcută pe minoră să se îndrăgostească de el, s-au întâlnit de câteva ori, iar la un moment dat au început să întrețină relații sexuale. Nu este clar la momentul acesta dacă bărbatul a înregistrat încă de la primele interacțiuni, cert este că la un an și jumătate a intrat în atenția autorităților din cauză că a transmis mai departe filulețele indecente.

În această seară, bărbatul a fost luat de oamenii legii și dus la audieri, iar după administrarea probatoriului a fost reținut pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de mâine să fie prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă pentru 30 zile.

„În ziua de 26 iulie, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești, au efectuat cercetări într-un dosar penal, întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de act sexual cu un minor și pornografie infantilă. Un bărbat, de 27 de ani, din Mărăcineni, a fost reținut. Din cercetări a reieșit că, în cursul anului 2018, bărbatul ar fi întreținut relații sexuale cu o minoră, profitând de starea de vulnerabilitate a acesteia și ar fi înregistrat-o, în timpul actului sexual. În ziua de 26 iulie, bărbatul a fost depistat și condus la sediul poliției, iar, după administrarea probatoriului, procurorul din cadrul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești a dispus reținerea, pentru 24 de ore, a bărbatului de 27 de ani, urmând ca, în cursul zilei de mâine, să fie dispuse măsuri preventive” potrivit IPJ Argeș.

Recomandările polițiștilor:

În acest context, amintim că traficul de persoane rămâne un fenomen în plină evoluție, atât din punct de vedere al interesului manifestat de traficanți, aflați într-o necontenită căutare de mijloace de îmbogățire rapide și ilegale, cât și al interesului manifestat de organisme internaționale, angrenate în contracararea acestui fenomen.

Victimele sunt în principal femei și fete, traficate în scopul exploatării sexuale. Vulnerabilitatea crescută rezultă din traiul în condiții materiale precare, căutarea unor oportunități mai bune în viață, lipsa educației și a accesului la informație ori lipsa experienței de viață socială (minori), atitudini și judecăți naive de genul ,,mie nu mi se poate întâmpla”, proveniența victimelor din familii dezorganizate sau monoparentale (dorința de a scăpa de un mediu abuziv sau neglijent), din centre de plasament, persoane cu dizabilități care sunt ușor victimizabile.

De cele mai multe ori, victimizarea se petrece pe teritoriul altor state, unde există cerere pentru forță de muncă ieftină, pentru servicii sexuale, sau unde există contextul și se tolerează faptele de cerșetorie sau chiar furturi mărunte, la care victimele pot fi obligate să le comită.

Informarea joacă un rol foarte important pentru prevenirea acestei categorii de fapte, iar un instrument foarte bun în acest sens este campania ,,Nu te lăsa dusă”, unde orice personă cu acces la Internet poate afla mai multe despre cum să recunoști dacă ești în postura de victimă, cum să recunoști un posibil traficant și cum să te protejezi.

Sfaturi și mărturii audio ale unor victime ale traficului de persoane, pot fi accesate gratuit la link-ul https://www.nutelasadusa.ro/ , în cadrul campaniei cu același nume, desfășurată la nivel european.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata