#INSIST! Dezvoltatorii de la SC Muntenia cer aviz să construiască între Mall Trivale și Casa Armatei! 

0

Două blocuri ar putea răsări colț cu Strada Mare! Dacă prima dată când scriam despre pericolul pe care-l reprezintă posibilitatea construirii a două blocuri de locuințe pe hotar cu Strada Victoriei, cunoscută dintotdeauna ca Strada Mare, mulți au comentat ca absurdă această posibilitate, totuși, dezvoltatorii continuă, iar joi, 9 septembrie, comisia de Urbanism a Consiliului Local Pitești va trebui să analizeze dacă dă sau nu aviz de oportunitate pentru realizarea unui PUZ în vederea construirii a două blocuri: unul în actuala parcare de la Muntenia, exact pe hotar cu Strada Victoriei și până spre Casa Armatei, iar cel de-al doilea în spatele vechiului Hotel Muntenia, spre gang, între Strada Victoriei și Bulevardul Republicii! Mai central de atâta nici că se poate.

Casa Armatei va fi sufocată de un bloc cu 5 etaje! Dispare parcarea; unde vor parca noii locatari?

Greu de respins? Sau nu? Depinde cât de mari sunt interesele și cât de mult se dorește păstrarea unui Pitești decent, atât cât se mai poate. Ceea ce trebuie să știți este că parcarea de la Casa Armatei va dispărea în cea mai mare parte iar un bloc cu cinci etaje ( mezanin plus 4 etaje) ar putea fi construit exact pe pe Strada Victoriei, un altul, la fel de înalt urmând a fi ridicat în spatele hotelului. Am scris aici: Centrul Piteștiului ar putea fi desfigurat! S-a cerut aviz pentru blocuri în fața și spatele Hotelului Muntenia!

Și dacă vă gândiți, cumva, că nu vor exista locuri de parcare, că ar putea să dați mâna pe geam cu locatarul de la blocuri atunci când va plimbați pe Strada Mare, că nu va mai exista centrul Piteștiului și că, eventual, va arăta și la Muntenia ca în spate la fostul Bancorex unde șmecher după șmecher a construit cu complicitatea tuturor autorităților blocuri lipite unul de altul, stați să vedeți ce justificări sunt trecute în memoriul tehnic depus de către dezvoltatori și cum ne „civilizează” ei, că noi nu știm!

Simulare

Patronii de la Muntenia dezvoltă Piteștiul și-l reconectează cu naționalul și internaționalul. Așa zic ei!

Plecând de la faptul că Muntenia este în realitate o clădire aproape în ruină, dezvoltatorii plusează și ne flutură pe sub nas un soi de dezvoltare a Piteștiului de care, cred ei, că probabil aleșii piteștenilor, primar, viceprimari, consilieri locali, de acum și din trecut, nu ar putea fi capabili!!! Noroc cu ei că ne „evoluează”. Iată numai câteva argumente din memoriul tehnic:

Piața Muntenia este dominată de circulație și parcări qvazi-haotice, (lasă că o faceți să dispară de tot), amenajările peisagere sunt realizate mai degrabă spontan, fără o coerență estetică ( la ce gunoi e pe terenul privat al dezvoltatorilor…n.r.) și funcțională care să permită regenere acestei piețe și utilizarea ei în scopul inițial. Parcarea parazitează atât imaginea pieței cât și a monumentului din piață, Cercul Militar. De asemenea, spațiul pieței tinde să fie ocupat progresiv de construcții (construcțiile la care se face referire sunt tot în grădina SC Muntenia) care nu sunt gândite într-o strategie de ansamblu. Dintre cei trei poli care compun centrul Piteștiului, această piață a devenit cea mai puțin atractivă indepărtându-se de funcția sa inițială, scăderea atractivității hotelului fiind probabil unul dintre motive.”

Eee? Și ia uite câtă bunăvoință:

 „Având în vedere că terenul studiat se află în centrul Muncipiului, studiul de oportunitate va urmări dimensiuni suplimentare astfel:

– aportul propunerilor la valorificarea potențialului municipiului, consecințe economice nu numai de nivel local, dar și supramunicipal (regional, național, internațional);!!!!!!!!!

– modul de integrare al propunerilor în zona centrului și aportul acestora la diminuarea disfuncționalităților și la dezvoltarea centrului orașului (din perspectivă funcțională, vizuală, socială, economică, de igienă și sănătate);”!!!!!!!!!!

N.R.: Așa ceva, mai rar! Avem mult mai multe amănunte, dar așteptăm reacția membrilor comisiei de Urbanism a Municipiului Pitești și revenim!

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata