Instagram anunță schimbări majore! Cum va fi verificată vârsta utilizatorilor?

0

Instagram a anunțat recent că va introduce o tehnologie care să ajute la verificarea vârstei utilizatorilor din Marea Britanie şi UE, ca parte a unei actualizări majore de siguranţă. Începând de luni, orice persoană care încearcă să îşi editeze data nașterii pe Instagram de la sub 18 ani la peste 18 ani va fi rugată să îşi dovedească vârsta fie prin încărcarea actului de identitate, fie prin înregistrarea unui selfie video care va fi analizat de o tehnologie independentă de estimare a vârstei.

Instagram a declarat că noul sistem va contribui la asigurarea faptului că utilizatorii au o experienţă adecvată vârstei pe platformă. Instagram a început să testeze pentru prima dată acest sistem într-o serie de alte ţări la începutul acestui an.

„Vrem ca toată lumea să experimenteze Instagram într-un mod adecvat vârstei lor, ceea ce înseamnă că trebuie să ştim câţi ani au – iar aceasta este o provocare în întreaga noastră industrie. De aceea, anunţul de astăzi este un pas atât de important şi de aceea suntem deosebit de încântați să lucrăm cu Yoti, care este lider în construirea unei tehnologii eficiente pentru a verifica vârsta, punând în acelaşi timp confidenţialitatea pe primul loc.

Această activitate completează eforturile noastre continue de a ne îmbunătăţi tehnologia de detectare a vârstei şi de a dezvolta noi modalități de a le oferi adolescenţilor cea mai sigură şi mai semnificativă experienţă posibilă pe Instagram.”, a declarat recent Tara Hopkins, directorul de politici publice al Instagram.

 

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata