Instituție publică din Argeș lovită de DNA! Doi directori acuzați oficial de măsluirea unui concurs!

0

Directorii Agenției de Plăți și Intervenții pentru Agricultură Argeș au fost trimiși în judecată de procurorii DNA pentru măsluirea unui concurs de angajare! Este vorba despre doamnele director Turcescu Mariana și Delureanu Anamaria Alexandra, director executiv și director adjunct al instituției, care sunt acuzate că în cursul lunii 2021 ar fi dat lista cu subiectele pentru un concurs de angajare pe postul de consilier clasa I – grad profesional debutant unei persoane apropiate, iar ulterior aceasta a câștigat fără emoții postul.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatelor TURCESCU MARIANA și DELUREANU ANAMARIA ALEXANDRA, la data faptelor și în prezent director executiv, respectiv director executiv adjunct în cadrul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A.) – Centrul județean Argeș și membre ale unei comisii de concurs, pentru săvârșirea unor infracțiuni de folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații dacă sunt săvârșite în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, comise în forma autoratului și a complicității.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:

În cursul lunii februarie 2021, inculpata Turcescu Mariana, beneficiind de ajutorul colegei sale, Delureanu Anamaria Alexandra, printr-un intermediar, ar fi remis lista cu subiectele propuse unei candidate la postul de „consilier clasa I, grad profesional debutant”, scos la concurs de instituția pe care o conduceau.

CITEȘTE ȘI: EXPLOZIV! CROITORU SE DESPARTE DE FC ARGEȘ? DETALII INCENDIARE DIN CULISELE ALB-VIOLETE!

Ca urmare, în luna martie 2021, persoana respectivă a câștigat concursul și a ocupat, în mod fraudulos, postul respectiv. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Argeș.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție” transmite DNA.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata