Instituții și școli din Pitești-controlate de polițiști! Trei paznici erau beți la locul de muncă!

0

În ziua de 13 noiembrie, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Pitești au desfășurat acțiuni în zone predispuse aglomerării de persoane, pentru creșterea gradului de siguranță, precum și prin verificarea modului de organizare și executare al pazei bunurilor și obiectivelor. Totodată, polițiștii au acționat și pentru creșterea gradului de disciplină rutieră, efectuând verificări în trafic.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 21 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 8.245 de lei, după cum urmează:

  • 6 sancțiuni în valoare de 1.700 de lei, conform Legii 61/1991R privind normele de conviețuire socială;
  • 9 sancțiuni în valoare de 3.045 de lei, conform OUG195/2002 privind circulația pe drumurile publice, totodată fiind reținut un certificat de înmatriculare;
  • 6 sancțiuni în valoare de 3.500 de lei, conform Legii 333/2003 privind paza obiectivelor și bunurilor.

Una dintre acțiunile polițiștilor Secției 3 a fost desfășurată de poliţiştii din cadrul compartimentului Sisteme de Securitate Private, care au verificat modul de organizare a pazei, precum și modul în care personalul atestat ca agent de pază își desfășoară activitatea. Au fost verificate peste 20 de obiective (din care 11 unități de învățământ, precum și alte obiective precum sedii ale unor instituții și unități de cazare).

În urma verificărilor, au fost constatate nereguli la cinci obiective, după cum urmează:

  • trei paznici identificați sub influența alcoolului – 3 sancțiuni în valoare totală de 500 de lei;
  • trei paznici neechipați corespunzător cu însemne distinctive – sancționați cu avertisment;
  •  o situație în care, la sediul unei unități de cazare, persoana care desfășura activitățile de pază nu era atestat, situație în urma căreia a fost aplicată o sancțiune în valoare de 3.000 de lei.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata