Instituțiile publice și primăriile nu mai pot da nici cu var pe pereți! Măsuri drastice!

0

Instituțiile publice și primăriile nu mai pot da nici cu var pe pereți! Măsuri drastice!

Guvernul pregătește noi măsuri de austeritate iar o ordonanță de urgență se așteaptă a fi adoptată dintr-un moment în altul. Ordonanță care vizează, în special instituțiile publice și primăriile care nu vor mai avea voie să facă cheltuieli cu mobilier, și nici materiale pentru întreținere. De asemenea, nu mai pot face nici măcar reparații curente, nu mai pot cumpăra cărți sau servicii de consultanță.

CITEȘTE ȘI: ADIO CONCERTE ȘI FESTIVALURI DIN BANI PUBLICI PÂNĂ LA FINALUL ANULUI! DECIZIE DE ULTIM MOMENT!

Primăriile, vizate și ele de noua ordonanță, nu vor mai avea voie să plătească lucrări și servicii de interes public local.

„Suntem într-o perioadă de angajament față de Comisia Europeană cu o țintă de deficit bugetar de 4,4% din PIB iar din analizele pe care noi le-am făcut la nivelul Ministerului de Finanțe aceste tipuri de cheltuieli, în cursul anului, înregistrau o medie de 1,1 miliarde de lei, pentru ca la sfârșitul anului toate aceste cheltuieli să ajungă la peste 4 miliarde de lei.

Se interzic, de la cheltuielile de natura furniturilor de birou până la ceea ce înseamnă partea de alte cheltuieli pentru reparații curente, cu mențiunea că, dacă vor exista situații excepționale, prin memorandum, Guvernul va putea aproba limite care să fie peste valoarea acestei mediei impuse în ordonanță, dar numai în cazuri bine justificate, pentru că dorim în continuare să ne păstrăm angajamentele față de Comisie și să nu riscăm blocarea investițiilor europene.

Este până la urmă o prioritizare a cheltuielilor pe care le fac autoritățile locale așa cum și statul face aceste prioritizări lună de lună. Trebuie să înțelegem că bugetul de stat nu este un sac fără fund din care se cheltuie la nesfârșit și ajungem astfel încât să ne blocăm propriile proiecte de investiții sau, mai mult, să riscăm să nu avem bani de autostrăzi sau bani de ceea ce înseamnă modernizarea de școli, modernizarea de spitale, tot ceea ce se face în țara noastră, pentru ca să beneficiem de aceste investiții.”, a declarant recent Marcel Boloș.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata