INTERVIU Stiripesurse.Ro – Ludovic Orban îi pregătește LOVITURA de grație lui Victor Ponta

„Prim-vicepreședintele PNL, Ludovic Orban, este primul politician cu greutate care a declarat cu subiect și predicat că Victor Ponta a fost ofițer acoperit. Acum, după dezvăluirile lui Traian Băsescu, Orban este decis să meargă mai departe și i-a transmis lui Ponta că va studia legislația din domeniu pentru perioada 1997-2001, pentru a vedea ce legi a încălcat pentru ar fi îndeplinit concomitent funcția de procuror și cea de agent secret.

Cum vedeți dezvăluirile lui Traian Băsescu despre Victor Ponta?

Este secretul lui Polichinelle. Toată lumea știa, doar că acum a spus-o și Băsescu.

Credeți că Ponta ar trebui să se retragă din cursa prezidențială?

Voi studia cu foarte mare atenție legislația în domeniu. Conform Constituției (Constiuția care a funcționat până în 2003 n.r.) este incompatibilitate între funcția de procuror și orice altă funcție. La vremea respectivă, Constituția era în vigoare și Ponta a încălcat Constituția. De asemenea, trebuie să văd legislația în domeniu ce prevederi avea și ce sancțiuni erau prevăzute în situația respectivă și poate instituțiile statului care au atribuții în domeniu ar trebui să se autosesizeze, să facă o anchetă și să ia măsurile care se impun. Este rușinos pentru Victor Ponta că a omis să informeze opinia publică despre faptul că a fost agent acoperit.

Cum se va juca din punct de vedere politic?

Nu cred că trebuie jucat din punct de vedere politic. Aici Victor Ponta trebuie să spună clar dacă a fost sau nu a fost.

El spune că nu a fost.

Nu a dat nicio declarație clară în care să spună cu subiect și predicat că nu a fost. Tocmai declarațiile pe care le-a făcut pe tema asta mi-au atras atenția, mi-au creat suspiciunea că el este de fapt agent acoperit. Felul de a fi, duplicitatea, permanenta dedublare, dacă studiem cariera remarcăm salturile anormale pe care le-a avut. S-a trezit din neica-nimeni s-a trezit ditai procurorul la Curtea Supremă de Justiție, actuala ÎCCJ, fiind încă procuror stagiar. După aceea, în politica la vârf. Prima dată secretar de stat și apoi foarte rapid a ajuns în poziția de ministru. Am avut informații, sigur, nu pe documente, toată lumea știa că a beneficat de recomandare din partea lui Ristea Priboi, care era apropiat al lui Năstase atunci când a fost propulsat. Plus, preocuparea lui bolnăvicioasă pentru serviciile secrete.

În perioada în care ați fost împreună în USL ați bănuit că Ponta ar fi putut avea și o altă calitate?

Inclusiv când eram în cadrul USL, pentru că niciodată nu am putut fi de acord cu modul în care face politică Ponta. Minciuna permanentă, faptul i-a trăădat pe toți cei care l-au ajutat în carieră, faptul că nu puteai să pui niciun fel de bază pe cuvântul lui. Eu, sincer, în locul lui n-aș fi avut curaj să candidez la președinție.”

SURSA: Stiripesurse.Ro

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.