Investiția din Argeș care a uimit Europa! Este incredibil ce a fost construit! România, peste multe țări din UE!

0

Încălzirea, răcirea, chiar și gătitul sunt tot mai mult electrice. Numai în acest an, investițiile în tehnologii solare, eoliene, baterii și vehicule electrice vor depăși la nivel mondial 1.700 de miliarde de dolari, potrivit Agenției Internaționale pentru Energie, în timp ce investițiile în combustibili fosili rămân la un nivel încă mare, de 1.000 de miliarde de dolari.

CITEȘTE ȘI: ANUNȚUL MOMENTULUI DESPRE SECȚIUNEA PITEȘTI-CURTEA DE ARGEȘ A A1! TOȚI ȘOFERII TREBUIE SĂ ȘTIE!

România are capacitatea și toate resursele pentru a face tranziția cât mai repede către energie regenerabilă și pentru a deveni o țară 100% verde. Astfel, în următorii 5 ani, țara noastră ar putea depăși Spania sau Portugalia în ceea ce privește producția de energie verde, informează Kilowat, unul dintre principalii furnizori de sisteme fotovoltaice din țară. Compania sugerează două soluții simple și eficiente pentru trecerea României la energie verde pentru ca prețurile să scadă cu peste 60% și românii să scape de grija facturilor la energie și să devină independenți energetic.

După cum bine știți, cel mai mare parc fotovoltaic din România și din sud-estul Europei, întins pe o suprafață de aproximativ 170 de hectare, a fost inaugurat recent în localitatea Rătești, din județul Argeș.

România, o țară 100% verde

„România poate deveni o țară 100% verde, adică poate produce atât de multă energie regenerabilă încât putem concura lejer cu Spania și oricare alt stat din lume. Atâta timp cât cele trei surse nu sunt corelate, nu putem vorbi de eficientă, nu există motive pragmatice de a produce energie hidro în perioada de vârf de producție a parcurilor fotovoltaice și a sistemelor deținute de prosumatori. România are un bazin hidrografic grozav care, folosit corespunzător, poate susține un sistem energetic verde foarte eficient.

Înainte să cheltuim sume imense pentru stocare, ar trebui să ne folosim de acest sistem natural de stocare mult mai eficient, mai ieftin și mai prietenos cu mediul decât orice baterie. Este nevoie de o viziune clară de susținere a producției de energie verde și de o strategie coerentă în acest sens, pentru a veni în beneficiul românilor și mediului de afaceri cu prețuri cât mai mici la energie”, declară Albert Soare, fondatorul companiei Kilowat, specializată în instalarea de panouri fotovoltaice.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata