Investiție de 850.000 euro în centrul Piteștiului! Ruinele Bisericii Sf. Nicolae – scoase la suprafață!  

0

Ruinele Bisericii Sf. Nicolae din centrul Piteștiului vor fi scoase la suprafață și vor fi puse în valoare potrivit unui proiect de hotărâre care va fi discutat în ședința ordinară din această lună a Consiliului Local. Zidurile, fundațiile, pavimentele care se află la doar 50 cm sub pavelele din zona malgazinului Zara ar putea fi admirate de trecători începând cu anul viitor.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV! TRANSPORTUL METROPOLITAN PITEȘTI SE EXTINDE! NOUA RUTĂ!

Potrivit proiectului, investiția se ridică la aproximativ 850.000 euro și presupune ridicarea unor structuri d eprotecție din sticlă laminată pentru obținerea unor zone de observație și circulare pietonală, amplasarea unor banchete acoperite cu piatră pe marginea sitului, dar și crearea unor spații de odihnă.

sursa foto: infopitesti.ro

De asemenea, spațiile dintre ruine vor fi acoperite cu pietriș de culoare contrastantă astfel încât să fie scoase în evidență vechile fundații., dar se va realiza o instalație acustică care să simuleze bătăile ceasului care se afla pe Biserica Sf. Nicolae.

Vă reamintim faptul că în perioada în care s-a reabilitat zona centrală a Piteștiului au existat discuții pentru ca ruinele să fie puse în valoare, dar proiectul a fost considerat la vremea respectivă inoportun.

Foto descriptiv

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata