INVESTIȚIE MAJORĂ LA SPITALUL JUDEȚEAN ARGEȘ! O SECȚIE A FOST EXTINSĂ!

0
În ultimii ani, adresabilitatea către Secția de Psihiatrie a crescut, acest lucru fiind influențat de factori multipli, printre cei mai importanți numărându-se situația pandemică și cea post-pandemică. Conducerea Spitalului Județean de Urgență Pitești a căutat soluții pentru a putea veni, rapid, în sprijinul bolnavilor. Astfel, a fost extinsă Secția de Psihiatrie.
De la finalul săptămânii trecute, pavilionul exterior, nou creat, funcționează cu 6 paturi organizate în două saloane (un salon pentru bărbați, cu patru paturi, și un salon pentru femei, cu două paturi). Ambele saloane au grupuri sanitare proprii și circuit separat. Pe lângă cele două saloane, în pavilionul exterior există o sală de tratament, un cabinet psihologic și o sală pentru consiliere psihologică.
Principalele afecțiuni psihiatrice tratate în pavilionul extern sunt: tulburări de dispoziție (pacienți depresivi), tulburări de anxietate (tulburarea de panică, tulburări severe de stres, tulburarea post-traumatică de stres). Aici, pacienții pot beneficia, zilnic, pe lângă terapia medicamentoasă, de consiliere psihologică.
Menționăm că în cadrul Secției de Psihiatrie activează trei medici psihiatri (doi primari și un specialist) și un psiholog clinician. În pavilionul central sunt 55 de paturi, iar în pavilionul exterior 6 paturi. Ambele pavilioane sunt dotate cu sistem de monitorizare video.
În ultima perioadă, gradul de ocupare al Secției de Psihiatrie a fost de aproximativ 70%-80%. Primii pacienți au fost cazați în pavilionul exterior, încă din prima zi de funcționare.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata