Investiții de sute de mii de euro în școlile din Bradu! Anunțul primarului Stroe!

0

Dan Stroe, primarul comunei Bradu, a semnat contractul de finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență, pentru proiectul „DOTAREA CU MOBILIER, MATERIALE DIDACTICE ȘI ECHIPAMENTE DIGITALE A UNITĂȚILOR DE ÎNVĂȚĂMÂNT DIN COMUNA BRADU”. Valoarea totală a contractului de finanțare este de 693.942,99 lei cu TVA.

CITEȘTE ȘI: ARGEȘ: OPT STAȚII GPL ÎNCHISE! NEREGULI GRAVE!

Suma va fi împărțită punctual pentru următoarele obiective:

  • Asigurare echipamente și resurse tehnologice digitale pentru unitățile de învățământ
  • Asigurarea dotărilor pentru sălile de clasă și laboratoare, precum și o sală de sport.

Așadar, vor fi dotate cu materiale didactice 22 săli de clasă din care 10 sali clasă pentru învățământ preșcolar, 8 săli clasă pentru învățământ primar și 4 săli clasă pentru învățământul gimnazial, un laborator de informatică, un laborator de științe multidisciplinar (fizică, chimie, biologie), un cabinet multidisciplinar (geografie, istorie, matematică), un cabinet psihopedagogic și o sală de sport.

Ca dotări IT, preșcolarii și elevii brădeni vor beneficia de: 27 sisteme desktop, 22 table interactive, 22 laptop-uri, 22 sisteme de sunet, 22 camere video conferință, 22 imprimante multifuncționale, scanere documente, etc.

Deasemenea laboratoarele de chimie, fizică, bilologie, geografie, matematică, cabinetul de psihopedagogie și sala de sport, vor primi dotări noi, constând în materiale de lucru pentru elevi (planșe,aparate, instrumente, substanțe chimice pentru experimente, etc.).

„Acest proiect este foarte important pentru comuna noastră. Viitorul se clădește pas cu pas în școlile noastre, iar cei mici au nevoie de toată susținerea noastră pentru a evolua! Vă mulțumesc pentru sprijin și încredere, și le mulțumesc tuturor celor implicați în obținerea acestor finanțări!” a declarat Dan Stroe, ediul localității Bradu.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News sau pe Tik Tok

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata