Investițiile miliardarul Bill Gates în timpul pandemiei! A decis să…

0

Miliardarul Bill Gates a investit masiv în terenuri agricole, în ultimii ani. Acesta a făcut o avere colosală grație companiei pe care a fondat-o, Microsoft, însă el este însă și un abil investitor în terenuri, relatează The Guardian. În prezent, miliardarul deține aproximativ 242.000 de acri de terenuri agricole, valorând peste 690 milioane de dolari. Suprafața agricolă pe care o deține este aproape de mărimea Hong Kong-ului.

Este cel mai mare proprietar de terenuri agricole private din Statele Unite

Practic, Gates este cel mai mare proprietar de terenuri agricole private din Statele Unite. Al treilea cel mai bogat om din lume, americanul a achiziționat, în anul 2018, 14,500 acri pentru o fermă din statul Washington, un teritoriu tradițional Yakima, pentru doar 171 dolari. A fost acțiunea care l-a impulsionat să  cumpere tot mai multe terenuri agricole. În total deține la momentul actual 242.000 de acri de terenuri agricole. Cea mai mare investiție agricolă a lui Gates datează din 2017, când a cumpărat 61 de proprietăți printr-o firmpă de investiții din Canda, pentru 500 milioane de dolari.

Firma care a făcut achizițiile agricole ale lui Gates este Cascade Investment, deținută de acesta. Firma și-a făcut campanii publice în care se poziționează ca o susținătoare a agriculturii sustenabile. De asemenea, magnatul deține și companiile de alimente proteice extrase din plante Beyond Meat and Impossible Foods, dar și fabrica de echipamente agricole John Deere.

 

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata