Investitorii chinezi vor veni în Anul Porcului

În perioada 14-18 septembrie o delegaţie formată din primarul Călin Andrei şi alte 7 persoane care au reprezentat Consiliul Local şi Primăria Câmpulung, dar şi mediul de afaceri plus doi sportivi au plecat în Chungchun pentru a găsi căi de colaborare auto, domeniu în care China s-a inspirat de la japonezi. Reîntors de pe meleaguri asiatice, edilul câmpulungean a dorit să dea raportul privind excursia de săptămâna trecută.
Primarul şi-ar dori investiţii chinezeşti într-un parc auto sau o pistă de schi
Scopul excursiei a avut o latură economică şi  a vizat atragerea de investitori chinezi. Oamenii de afaceri, primarul municipiului Changchun, cu care Călin Andrei a avut prilejul să discute, intenţionau o colaborare în domeniul sportiv, cultural sau educaţional. Cu  toate acestea, s-a încercat convingerea lor că nu aceasta e marea problemă a câmpulungenilor ci domeniul economic, motiv pentru care s-au prezentat la Changchun două proiecte: proiectul zonei de sporturi de iarnă de la Iezer, plus zona de dezvoltare din parcul industrial cu potenţialul de afaceri care se pot desfăşura acolo.
Denisa Dragomir, locul II în China
Lucrurile nu sunt la fel de simple precum par pentru că înainte de a avea pretenţii de a revigora oraşul cu ajutorul asiaticilor trebuie parcurşi mai mulţi paşi. Din paşii care trebuie urmaţi şi impuşi de „fratele mai mare” cum a fost denumit Changchun s-a făcut doar primul pas, şi anume semnarea unui protocol de prietenie şi colaborare. Înţelegerea semnată deschide o perioadă de doi ani în care se vor organiza activităţi comune urmând apoi să se întocmească un raport, guvernul regiunii chineze va analiza acest raport şi dacă va exista o consistenţă a activităţilor în această perioadă se trece în faza următoare: înfrăţirea. De-abia atunci există şanse de colaborare în domeniul economic. Primarul a venit şi cu o veste bună din China. Atleta Denisa Dragomir a ocupat locul II în semimaratonul desfăşurat în Changchun, la care au participat numeroşi sportivi.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.