Ion Georgescu: „Prima lună în care facturile vin neplafonate, în a doua orașul Mioveni intră în faliment!”

0

Orașul Mioveni nu primește banii din cotele de sume defalcate alocate de Ministerul de Finanțe, a declarat primarul Ion Georgescu. Edilul a criticat faptul că bugetul localității este văduvit de sume importante de bani din cauza că datele nu sunt introduse la timp sau deloc în sistem, iar astfel eforturile pe care trebuie să le facă administrația locală pentru a menține toate serviciile sunt imense. De asemenea, majorarea prețurilor la energia electrică, gaze sau carburant va face ca următoarea perioadă să fie una sumbră.

CITEȘTE ȘI: SITUAȚIE FĂRĂ PRECEDENT! SUTE DE OAMENI AJUNG ZILNIC LA UPU! SIMPTOMELE LA CARE TREBUIE SĂ FIM ATENȚI!

„Indiferent de ce spune Ministerul de Finanțe, de ce spune Guvernul României, despre nemulțumirile mele, orașul Mioveni nu beneficiază de sumele defalcate. Tot ce au spus sunt povești. Orașul Mioveni nu beneficiază de defalcări. Din ce spune MF că Dacia și-a diminuat numărul de salariați, poate așa a fost, dar salariile au crescut. În lunile în care a fost în vigoare Ordonanța, sumele defalcate nu s-au regăsit în bugetul orașului Mioveni. La ora actuală cheltuielile au crescut prin majorarea prețurilor la energie electrică, combustibil. Veniturile au scăzut, cheltuielile au crescut. Prima lună în care facturile vin neplafonate, în a doua lună orașul Mioveni intră în faliment.

Dacă nu spuneam adevărul înseamnă că mă mințeam pe mine. Nu este o situație fericită pentru orașul Mioveni în 2023. Noi depindem de Dacia undeva la 60%. Piteștiul nu depinde de Dacia. Dacă nu se mai fac plafonări de unde mai plătesc enrgia electrică, gazele, carburantul? Eu am fost peste tot, parlamentarii de Argeș cunosc situația. Deci noi trecem anul cu datorii. Este pentru prima dată când nu putem onora furnizorilor plata facturilor. Mulți nu înțeleg de ce nu le dau sumele aferente, toți se așteaptă ca orașul Mioveni din punct de vedere al bugetului să fie ca înainte de COVID. Sumele respective nu ajung în calculator” a spus edilul Ion Georgescu.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata