Ion Mînzînă: „Am revenit cumva la perioada cinică de acum treizeci de ani și ceva, când ni se impunea să stăm cu becul stins, ca să facem economie la curent, și ni se cerea să mâncăm salam cu soia?”

0

România se confruntă cu o criză majoră în agricultură și în sănătate din cauza negocierilor făcute de USR în perioada în care era la guvernare pentru finanțările prin PNRR, susține Ion Mînzînă, preșdinte PSD Argeș și CJ Argeș. Liderul social democraților a declarat în cadrul unei emisiuni de la un post local de televiziune că „niște băieți deștepți de la USR au reușit să excludă din finanțarea prin PNRR domenii importante precum sănătatea sau agricultura! Nu au fost prinși bani pentru spitale și nici pentru irigații”, iar în momentul de față, tot ce încearcă minsitrul Agriculturii, Petre Daea, să remedieze este „muncă de Sisif”.

„Va veni o „Revoluție a desculților”? Am revenit cumva la perioada cinică de acum treizeci de ani și ceva, când ni se impunea să stăm cu becul stins, ca să facem economie la curent, și ni se cerea să mâncăm salam cu soia, pentru că exportam masiv ceea ce produceam? Acum nici să exportăm nu mai suntem în stare! Agricultura este la pământ. La propriu.

De ce? Pentru că niște băieți deștepți de la USR au reușit să excludă din finanțarea prin PNRR domenii importante precum sănătatea sau agricultura! Nu au fost prinși bani pentru spitale și nici pentru irigații. Aproape că este muncă de Sisif ceea ce încearcă acum să facă ministrul Petre Daea. Din păcate, nu știu în ce măsură vom mai putea îndupleca Comisia Europeană în încercările de renegociere a acestui Plan, astfel încât să reușim să refacem infrastructura de irigații.

Pe fosta guvernare PSD au fost ultimele investiții în irigații. De atunci, fermierii nu și-au mai primit la timp nici măcar subvenția. Să depinzi aproape în totalitate de capriciile naturii, numai agricultură modernă nu se numește că faci!

Și când nu ai producție, ori imporți la prețuri exorbitante, ori la calitate slabă. Asta dacă mai găsești produse pe piață.

Culmea este că și Europa trece printr-o criză fără precedent, pe de o parte din cauza războiului din Ucraina și a modificărilor climatice, pe de altă parte din cauza lipsei de inspirație, ca să nu spunem altfel, a liderilor UE și a politicii dezastruoase pe care au dus-o! Pentru că această criză a energiei, care va fi completată de o previzionată criză alimentară, se anunță cea mai mare încercare pentru democrațiile din UE și nu numai…” a postat Ion Mînzînă, președintele PSD Argeș și al CJ Argeș.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata