Ion Mînzînă: „PNL ar fi sărbătorit 145 de ani într-o cârciumă”

Vila Florica a ajuns în patrimoniul statului prin eforturile foștilor miniștri Ionuț Vulvescu și Lucian Romașcanu. Vicepreședintele CJ Argeș, Ion Mînzînă, a venit cu o replică după deschiderea oficială a Muzeului Brătianu, prin care a arătat cum s-au derulat, de fapt, lucrurile.

„Penibilitatea acestui moment ține de istorie. am fost, împreună cu dl președinte Manu, în această perioadă în ceea ce înseamnă singura clădire de patrimoniu din România. Căutați cu mare atenție dacă statul român a mai achiziționat o asemenea clădire.

Ne-am aflat în situația în care la sediul CJ Argeș s-a prezentat un distins domn, un mare propietar de clădiri de patrimoniu, împreună cu avocații săi și ni s-a dat un ultimat ca până la data de 31 decembrie 2017 să ne manifestăm sau nu dreptul de preemțiune. Ne-am pus problema să vedem ce eforturi trebuie să facem pentru achiziționarea acestei clădiri de patrimoniu.

Ne-a adus la cunoștință că nu vom putea achiziționa această clădire din cauză că statul român nu își va exprima dreptul de preemțiune.

Momentul respectiv l-am privit cu mare amuzament și am crezut că nu vom reuși. Eforturile extrardinare ale ministrului Culturii de la acea vreme

PNL ar fi sărbătorit 145 de ani într-o cârciumă. Mi-a fost dat să văd, că pentru prima dată Parlamentul României să voteze în unanimitate achiziționare. Dl. președinte a atacat la CCR. Dl, Orban, săditorul de pom, nu a avut nicio reacție.

Atacul la CCR putea să nu se facă. Existau precedente în guvernările anterioare ca legi să fie votate de Parlamentul României pentru o bancă, pentru o clădire.

Mulțumirile trebuiesc aduse celor doi miniștri” a spus Mînzînă.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.