ITM – reglementări noi pentru activitățile de transport intern și internațional!

0

Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeş, în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie Argeș, și împreună cu reprezentanți ai Administrației Județene a Finanțelor Publice Argeș, au venit în sprijinul angajatorilor care desfășoară activități de transport rutier de mărfuri și călători, prin organizarea unui simpozion cu tema ”Ultimele reglementări privind activitatea de transport intern și internațional”.

Prin urmare, un număr impresionant de reprezentanți ai angajatorilor care activează în domeniul transportului rutier de mărfuri și călători, au fost interesați de tema dezbaterii și au fost prezenți în data de 11 decembrie 2023 în sala de ședințe a Camerei de Comerț și Industrie Argeș.

Astfel, inspectorul șef – Anița Maria Neacșu, împreună cu doamna Georgeta Aurora Negru, șef administrație A.J.F.P. Argeș, alături de  specialiști din cadrul I.T.M. Argeș,  au edificat modul de punere în practică a noilor prevederi legislative, având ca obiectiv atât creșterea gradului de conștientizare a angajatorilor în ceea ce privește necesitatea respectării prevederilor legale în domeniile relațiilor de muncă și securității și sănătății în muncă, cât și diminuarea consecințelor sociale și economice negative care derivă din nerespectarea de către angajatorii care desfășoară activitate în domeniul transportului rutier.

Dinamizarea eforturilor comune de diminuare a impactului negativ exercitat de aceste
riscuri asupra bugetului de stat şi societăţii în ansamblul său, prin acţiuni menite să
prevină neconformarea şi să încurajeze respectarea legislaţiei fiscale în domeniul muncii
constituie o premisă puternică pentru creşterea veniturilor bugetare şi consolidarea
disciplinei în acest domeniu specific.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata