Iulian Chiriță, sportiv, campion european la tenis de masă: „Peste 5 ani vreau să fiu în primii 20 de sportivi din lume!”

0

Nume sonore ale sportului românesc provin de pe meleagurile câmpulungene iar județul nostru se mândrește cu faptul că și astăzi avem sportivi care obțin rezultate deosebite la nivel național și internațional. Când performanțele sunt realizate de tineri, acestea își măresc și mai mult valoarea.

Este și cazul tânărului sportiv Iulian Chiriță, legitimat la CS Voința Câmpulung, care sub îndrumarea antrenorului Mădălin Ionașcu, a reușit o performanță extraordinară, a devenit dublu campion european la tenis de masă. A câștigat aurul la dublu mixt, alături de partenera sa Annett Kaufmann, din Germania, și devenit campion european la echipe masculin, Under 19, împreună cu Darius Movileanu, Eduard Ionescu, Andrei Istrate și Dragoș Bujor. La acest Campionat European, desfășurat în Serbia, echipa antrenată de Mădălin Ionașcu a luat 4 medalii de aur și 2 medalii de bronz.
Mădălin Ionașcu, antrenor principal al lotului național de juniori și antrenor al clubului CS Voința Câmpulung, a scris astfel istorie la Campionatul European din 2022, cu lotul U19 de juniori.
Vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Adrian Dumitru Bughiu, și directorul Direcției Cultură, Tineret și Sport, Roxana Stoenescu, s-au întâlnit astăzi, la sediul instituției, cu cei doi câmpulungeni.
“Mă bucur că în ultima perioadă sportul românesc obține rezultate extraordinare la nivel mondial. Mă bucură la fel de mult faptul că o parte din aceste rezultate sunt aduse de sportivi din județul nostru. Dacă în ultimii 5-6 ani premiam doar participările sportivilor noștri la campionatele europene sau mondiale, iată că acum lucrurile se schimbă. Rezultatele de genul celor obținute la tenis de masă ne arată pe de o parte că speranța s-a transformat în certitudine, iar pe de altă parte ne obligă să ne vedem mai des și ne obligă și pe noi, autoritățile locale, cele care avem numai o componentă pe sport, să fim mult mai atente. Chiar dacă nu avem atribuții directe pe sport, noi am încercat să-i susținem și financiar pe cei care au obținut rezultate deosebite, cum este cazul echipei de bob de la Câmpulung, ca să dau doar un exemplu tot din zona Câmpulung, să-i încurajăm, astfel încât și mai mulți tineri să-și dorească să facă, la rândul lor, performanță. În plus, astfel de rezultate promovează și crează o imagine pozitivă județului nostru” – Adrian Dumitru Bughiu, vicepreședinte C.J. Argeș.
“Vreau să vă mulțumesc pentru invitație. Cumva certifică faptul că munca noastră chiar nu a fost în zadar. Noi, la Câmpulung, în ultimii 10 ani, tot timpul am avut rezultate, medalii la campionatele naționale, iar Iulică este cumva rezultatul muncii pe care noi am depus-o în acești ani. Medaliile pe care le-a obținut anul trecut la mondiale, medalia de argint, și cele două de aur de la europenele din acest an sunt rezultate foarte importante. Un alt aspect este vârsta lui. Doar ce a împlit 16 ani și la categoria la care a concurat mai are 3 ani și sperăm la rezultate și mai frumoase. El vineri s-a întors de la Campionatul European de Seniori. Chiar a fost o premieră ca la 16 ani să participi la Campionatul European de Seniori, iar în această seară pleacă la Balcaniada de Seniori. În perspectivă, ceea ce ne dorim noi este ca să obțină aceleași rezultate și la seniori” – Mădălin Ionașcu, antrenor.
Pentru că și-a dorit să facă performanță în tenis de masă, Iulian Chiriță s-a mutat, în urmă cu 7 ani, cu familia, din Republica Moldova la Câmpulung și a obținut cetățenia română. Acum este elev în clasa a IX-a la Liceul cu Program Sportiv din Câmpulung.
“Peste 5 ani vreau să fiu în primii 20 de sportivi din lume la seniori. Pentru asta o să muncesc la fel de mult în continuare” – Iulian Chiriță, sportiv, campion european la tenis de masă.
“Este o promisiune. În pun memento la telefon și peste 5 ani, pe 22 august 2027, vreau să ne reîntâlnim aici cu tine în primii 20 din lume. Să fii sănătos și până atunci să faci în așa fel încât să ne vedem tot mai des datorită rezultatelor tale. Și noi, Consiliul Județean Argeș, vom încerca să te susținem” – Adrian Dumitru Bughiu, vicepreședinte C.J. Argeș.
CS Voința Câmpulung este un club 100% privat. Sponsorizările sunt foarte importante pentru că tinerii de aici nu plătesc niciun fel de taxă deși tenisul de masă este un sport scump. O față de paletă costă 370 de lei, iar două fețe 740 de lei, fețe care se folosesc cam 2 săptămâni. O minge de competiție costă 2 – 2,5 euro, iar la un antrenament se sparg 5 – 10 mingi. Un lemn de paletă costă 5-600 de euro și poți juca 5-600 de euro.

Vicepreședintele Adrian Dumitru Bughiu a oferit, din partea Consiliul Județean Argeș și a președintelui Ion Mînzînă, o plachetă de excelență antrenorului Mădălin Ionașcu în semn de apreciere pentru performanțele sportive deosebite obținute în competițiile internaționale de tenis de masă.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata