Jandarmii argeșeni – la datorie în minivacanța de 1 Decembrie!

0

Jandarmii argeșeni – la datorie în minivacanța de 1 Decembrie!

În perioada minivacanței prilejuită de Sărbătoarea Sfântului Andrei și Ziua Națională a României, jandarmii argeșeni vor fi la datorie, având ca misiune principală siguranța cetățenilor și prevenirea oricăror incidente care ar putea afecta buna desfășurare a evenimentelor organizate în spațiul public.

CITEȘTE ȘI: MESAJ EMOȚIONANT AL FAMILIEI POLIȚISTULUI LOCAL LA O SĂPTĂMÂNĂ DUPĂ ÎNMORMÂNTARE!

Astfel, în perioada 30 noiembrie – 01 decembrie 2023, jandarmii argeșeni vor executa misiuni specifice în scopul menținerii unui climat de ordine și siguranță publică în zone aglomerate, piețe, târguri sau în alte zone de interes operativ, dar și în apropierea lăcașelor de cult, cu ocazia sărbătorii religioase Sf. Apostol Andrei.

În data de 1 decembrie, alături de celelalte instituții cu atribuții în domeniu, vom asigura măsurile de ordine și siguranță publică la ceremoniile militare și religioase dedicate Zilei Naționale a României care vor avea loc în municipiul Pitești, orașul Mioveni, municipiul Câmpulung, dar și în Curtea de Argeș, Costești și Lerești.

Totodată, în ziua de 1 decembrie vom acționa pentru siguranța participanților la toate evenimentele cultural-artistice desfășurate în spațiul public cu ocazia Zilei Naționale a României, dar și a deschiderii Târgului de Crăciun în Pitești.

În vederea prevenirii unor evenimente neplăcute, vă recomandăm să respectați măsurile dispuse de organizatori, precum și indicațiile forțelor de ordine și să nu vă implicați în acțiuni care pot tulbura ordinea și liniștea publică.  Dacă vă aflați într-o situație dificilă sau sunteți martorii unor fapte antisociale, solicitați deîndată ajutorul jandarmilor aflați în dispozitiv, sau apelați numărul unic de urgență 112.

De asemenea, în această perioadă, jandarmii argeșeni vor acorda o atenție deosebită zonei montane a județului nostru unde vor avea o prezență activă, cu rol preventiv, în stațiunile și pe traseele turistice din zona de responsabilitate, pentru informarea şi îndrumarea turiștilor, precum și pentru menținerea ordinii publice.

Jandarmii montani sfătuiesc turiştii care își vor petrece aceste zile libere la munte, să se informeze cu privire la prognoza meteo locală, să se echipeze corespunzător zonei montane și sezonului rece, să nu se aventureze pe trasee nemarcate, iar în cazul unei situaţii de dificultate sau de risc, să solicite sprijinul jandarmilor fie în mod direct, fie apelând numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112. Jandarmii argeșeni vă doresc o minivacanță în siguranță!

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata