Jandarmii au luat cu asalta Colegiul Armand Călinescu! Află motivul!

Pentru că ne dorim să fim aproape de elevii instituțiilor de învățământ din județul nostru, am mers astăzi la Colegiul Tehnic ”Armand Călinescu” din municipiul Pitești, unde am luat locul dascălilor la catedră pentru câteva ore. De această dată nu am fost singuri și i-am avut ca parteneri pe reprezentanții Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Pitești.

În timpul petrecut împreună, jandarmii le-au prezentat elevilor elemente de legislație, principalele fapte antisociale ce ar putea fi săvârșite de aceștia și consecințele legale, sociale și morale ale acestora. Pe timpul activității preventiv-educative au fost dezbătute și teme precum prevenirea bullying-ului și a absenteismului școlar.

Obiectivele urmărite în cadrul activităților de acest gen sunt prevenirea faptelor antisociale în rândul tinerilor, evitarea implicării acestora în situații de încălcare a legislației privind ordinea și siguranța publică, folosirea responsabilă a rețelelor de socializare și conștientizarea riscurilor la care se pot expune prin nerespectarea unui minim de reguli de protecție personală.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.