Jandarmii – cu ochii pe elevii din Argeș!

0

14 unități de învățământ de pe teritoriul întregului județ, respectiv 11 licee și 3 școli gimnaziale, vor fi supravegheate de jandarmii argeșeni în acest an școlar.

Jandarmii argeșeni au fost prezenți astăzi, 11 septembrie a.c., alături de elevi, părinți şi cadre didactice, la festivitățile de deschidere a noului an şcolar.

În anul școlar 2023-2024, Jandarmeria Argeș va asigura măsurile de ordine și siguranță publică la 14 unități de învățământ din Pitești, Câmpulung, Curtea de Argeș, Costești și Topoloveni.

Pe parcursul întregului an școlar, jandarmii argeșeni vor continua acțiunile de informare și prevenire, atât independent, cât și în sistem integrat, împreună cu reprezentanți ai Poliției, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Instituției Prefectului, Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Argeș și ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Argeș.

Pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor, jandarmii argeșeni vor avea următoarele priorităţi:

  • prezenţa atât în zona unităţilor şcolare, cât și pe traseele de deplasare ale elevilor, pentru descurajarea oricăror încercări de încălcare a normelor de convieţuire socială precum și a celorlalte norme legale;
  • desfăşurarea unor activităţi de informare a elevilor, precum şi de prevenire a violenţei, a delincvenţei juvenile, promovarea şi respectarea drepturilor omului, prevenirea criminalităţii stradale, folosirea responsabilă a reţelelor de socializare etc..

Jandarmeria Argeș transmite tuturor mult succes în noul an școlar.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata