Justiția a decapitat o primărie din Argeș! Primarul și viceprimarul – condamnați pe rând!

0

Situație fără precedent la Primăria Vlădești, unde primarul urmează să fie demis prin ordin de prefect după o candamnare definitivă într-un dosar penal pentru unfracțiuni la regimul silvic, iar postul de viceprimar este vacant de aproximativ doi ani, fostul vice fiind demis după ce a fost găsit în stare de incompatibilitate. După încetarea mandatului înainte de termen al edilului Cristian Dică Hristu, Primăria Vlădești riscă să rămână fără conducere, dat fiind faptul că Emil Bușescu a fost demis încă din anul 2021 după ce a pierdut procesul cu Agenția Națională de Integritate, iar din momentul respectiv nu s-a dorit înlocuirea acestuia.

Soția fostului vice – contract cu Primăria Vlădești

Emil Bușescu, nimeni altul decât finul primarului de la Vlădești – Cristian Dică Hristu, a fost găsit de ANI în stare de incompatibilitate, în aprilie 2019. „În perioada exercitării mandatului de consilier local (2012 – 2016), o societate comercială în cadrul căreia persoana evaluată (Emil Bușescu n. red.) deține funcția de director tehnic, iar soția acesteia deține calitatea de asociat unic și funcția de administrator, a încheiat cu primăria comunei Vlădești, județul Argeș, un contract de lucrări în valoare de 24.300,59 lei. Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 90, alin. (1) și (2) din Legea nr. 161/2003, coroborate cu dispozițiile art. 92, alin. (1) din același act normative”, se arată în comunicatul de presă emis de ANI. Emil Bușescu a contestat raportul ANI, dar cererea sa a fost respinsă atât la Curtea de Apel Pitești, cât și la ÎCCJ.

Primarul Dică Hristu – prins la volcanul unui camion plin cu lemne furate

Cristian Dică Hristu a fost prins în luna octombrie 2020 de polițiști în timp ce transporta ilegal aproape 40 de metri cubi de material lemnos. Mai exact, edilul, care a fost în trecut șofer profesionist, conducea un ansamblu auto format din autoutilitară cu macara și remorcă. Acesta transporta 38,73 de metri-cubi de material lemnos, fără documente legale de proveniență.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV! LOCALITATE DIN ARGEȘ RĂMÂNE FĂRĂ PRIMAR!

Prima sentință a fost dată de către magistrații de la Judecătoria Curtea de Argeș la sfârșitul lunii mai 2023, iar Dică Hristu, nemulțumit de decizia acestora, a atacat cu apel. Dosarul a ajuns pe masa magistraților de la Curtea de Apel Pitești, care, în urmă cu puțin timp au respins recursul edilului și au păstrat condamnarea inițială.

Cele două scenarii: viceprimar ales pe repede înainte sau așteptarea ordinului de prefect

Potrivit surselor noastre, în acest moment sunt luate în calcul două variante. Una ar fi ca în viitoarele ședințe ale Consiliului Local Vlădești să fie inițiat un proiect de hotărâre prin care să fie ales un viceprimar din cei 13 consilieri locali. Calculele politice sunt greu de făcut în acest moment, dat fiind faptul că cinci aleși sunt din partea PSD, cinci din partea PNL, iar câte unul din partea ALDE, Partida Romilor și Partidul Puterii Umaniste.

Cea de-a doua variantă este așteptarea emiterii ordinului de prefect de încetare a mandatului înainte de termen al edilului Cristian Dică Hristu. Acest lucru ar putea dura o perioadă destul de lungă, dat fiind faptul că motivarea sentinței Curții de Apel Pitești prin care primarul a fost condamnat trebuie să ajungă la Prefectura Argeș, iar de abia ulterior se va putea semna ordinul de încetare al mandatului.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata