Klaus Iohannis, anunţ pentru pensionari! Cu cât vor crește pensiile?

0

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a făcut recent, anunțul mult așteptat și a precizat ce se va întâmpla cu pensiile românilor de la 1 ianuarie 2023. Președintele a precizat care ar fi procentul corect cu care trebuie mărite pensiile dar și ce se va întâmpla cu pensiile foarte mici.

„Acum, dacă vorbim de creșterea pensiilor, trebuie să vedem un pic contextul mai larg. Știu că s-au vehiculat tot felul de propuneri 10 %, 11 %, dar haideți să vedem lucrurile în contextul mai mare.

Nu putem să așteptăm de la pensionari să plătească ei prețul crizelor. Și în condițiile în care avem o inflație care trece de 15 % eu cred că ar fi corect. Ar fi rezonabil ca această creștere a pensiilor de la 1 ianuarie să țină cont de această inflație și atunci creșterea, după părerea mea, trebuie să fie mai mare decât a fost ea până acum vehiculată.

Nu știu dacă bugetul permite o creștere până în 15 % așa cum probabil s-ar aștepta lumea, ca să existe o compensare corectă cu inflația, dar eu cred că merită luate în considerare toate opțiunile. Încă un aspect pe care eu personal îl consider esențial trebuie atenție sporită specială pentru cei cu pensii mici, fiindcă acolo apar problemele cele mai mari.”, a precizat recent Klaus Iohannis, preşedintele României.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata