Klaus Iohannis cu Mercedesul, Papa Francisc cu Loganul – De ce nu a vrut Suveranul Pontif o limuzină

Modestia și simplitatea sunt mesajale pe care Papa Francisc a vrut să le transmită de fiecare dată când s-a afla într-o vizită oficială în afara Vaticanului. În România, Papa este transportat cu un Logan simplu și a mers cu geamurile coborâte.

Mulți dintre români s-ar fi așteptat probabil ca Papa Francisc să fie preluat de la Aeroportul Otopeni cu o limuzină, însă Suveranul Pontif a cerut să fie transportat cu o Dacia Logan, scrie Mediafax. Singurul lucru care arăta că mașina nu duce un om de rând era tocmai numărul, SCV 1, ceea ce înseamnă “Status Civitatis Vaticanae”(Statul Cetății Vatican).

În timpul vizitei Papei în România, președintele Klaus Iohannis a fost preluat de la aeroport și dus la Palatul Cotroceni cu o mașină marca Mercedes Clasa S.

Nu este prima dată când Papa merge cu un Logan. În urmă cu trei ani, într-o vizită în Armenia, Suveranul Pontif a ales același tip de autoturism.

De altfel, Sfântul Părinte a fost surprins de mai multe ori circulând cu mașini banale, cele mai cunoscute ipostaze fiind cele în care, într-o vizită în Italia, a coborât dintr-un Ford Focus, mașină care la aceea veme, costa aproximativ 12.000 de euro.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.