LA 18 ANI ARE BRAŢE DE FIER!

De câţiva ani Argeşul ocupă podiumul la skandenberg, după ce piteşteanul Daniel Chivu a obţinut de două ori la rând titlul naţional. Se pare însă că ştafeta va fi predată unui junior, un sportiv de valoare al judeţului. Ionuţ Haramuz are 18 ani şi locuieşte în comuna Stâlpeni, sat Rădeşti. De doi ani practică skandenbergul şi rezultatele nu au întârziat să apară. Sportivul spune însă că nimic nu este uşor şi tot ceea ce a câştigat a obţinut prin foarte multă muncă.
Stilul său favorit este hook (cârlig)
Deşi este încă junior, argeşeanul are rezultate cu care nu se poate mândri oricine. Anul trecut a ocupat locul III la mâna stângă, la juniori, categoria – 65 kg la Campionatul Naţional, participând pentru a doua oară la cea mai importantă competiţie de acest gen. Anul acesta, după antrenamente puternice şi la masa de skandenberg, dar şi cele specifice pentru acest sport, a reuşit să obţină mai întâi locul I la mâna stângă şi locul III la dreapta la Cupa Romanaţiului (Caracal), concurs internaţional,   la juniori -70 kg. La Naţionalele de anul acesta a obţinut argint la stânga şi locul IV la dreapta, ambele la juniori categoria – 65 kg. Stilul său favorit este hook (cârlig), stil bazat pe forţă brută dar şi tehnică şi viteză de execuţie.
„Pentru mine nu există nu vreau, nu pot!“
Ionuţ Haramuz ne-a spus cu modestie că ambiţia e cheia şi munca fizică. „Skandenbergul că nu este un sport uşor, şi rezultatele nu pot apărea peste noapte, mulţi nerealizând care este realitatea, vrând totul în timp scurt, fără muncă sau răbdare.  Trebuie să ştie însă că fără ambiţie, efort fizic maxim, o alimentaţie corespunzătoare, odihnă şi trecând cu vederea durerile de după antrenamente, nu va da roade nimic şi nu vei ajunge unde îţi propui. Nu există nu vreau, nu pot!”, explică Ionuţ. Pentru a se menţine în formă, sportivul mănâncă regulat de 3-4 ori pe zi, mese diverse, evitând excesele de orice fel. Luptătorii lui favoriţi ai săi din skandenberg sunt: Daniel Chivu (Profesorul) multiplu campion naţional, şi Marian Dufăr (Atyla), vicecampion naţional, categ. -90 kg, ambii argeşeni.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.