La Câmpulung prețul unui test la cerere este de 250 lei

La Câmpulung prețul unui test la cerere este de 250 lei. S-a decis în cadrul ședinței de Consiliu Local, ultima din această lună.
Aşadar, n-a fost o plăcere nici pentru Executiv să propună scumpirea testării la cerere, nici pentru Legislativ să aprobe o măsură nepopulară, amplificată, bineînţeles, electoral. Asta pentru că suplimentul de 50 de lei nu-i afectează decât pe cei care vor să ştie cum stau cu sănătatea la plecarea în vacanţă şi, în special, în afara ţării sau care trăiesc cu teama bolii zi de zi.
În adresa trimisă de Spital către Primărie este justificat motivul creşterii tarifului pentru investigaţii medicale Test RT-PCR SARS-CoV 2 (Diagnostic Molecular), efectuate la cererea pacienţilor contracost, de la 200 de lei, la 250 de lei, atunci când buletinul de analiză este emis în Limba română. Pentru cel emis în Limba engleză, costul este de 300 de lei. De la debutul activităţii laboratorului de testare COVID, din iunie şi până în prezent, au fost efectuate 1.253 de teste la cerere, în sumă de 250.600 lei.
Pentru cei care au refuzat să lectureze argumentele scrise ale reprezentanţilor Spitalului Câmpulung, consilierul primarului pe probleme de sănătate, medicul Andrei Aron, a explicat ce a stat la baza adaosului. „Această scumpire a fost ascunsă în sertare de trei luni, de când s-a cerut de către Spital. N-a scos-o nimeni, pentru că, evident, unii fac campanie şi alţii fac treabă. Noi am micşorat preţul, pentru că iniţial se ceruseră 300 de lei. Dar asta nu este de acum, ci de cel puţin două luni este făcută cererea de către Spital. În momentul în care costurile s-au mărit, Spitalul a solicitat, prin Compartimentul Economic, o mărire de preţ, astfel încât să se acopere cheltuielile măcar cu testul în sine. Am discutat cu doamna primar şi consilierii locali, ca să găsim o soluţie, ca să fie, totuşi, mai ieftin sau, poate, chiar să nu coste nimic. Se lucrează să găsim o soluţie ca să subvenţionăm o parte din cost pentru cei care nu şi-l permit.”, a precizat dr. Andrei Aron.
Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.