La ce varsta se maturizeaza barbatii?

Creierul barbatilor se maturizeaza abia la varsta de 43 de ani, in timp ce cel al femeilor este matur, ca dezvoltare si capacitate, la 32 de ani. Noutatea adusa de aceste concluzii, in urma testelor realizate de medicii si specialistii din Marea Britanie, este diferenta de 11 ani intre momentul de maturitate cerebrala atins de femei si cel atins de barbati. Se stia si pana acum ca femeile se maturizeaza inaintea barbatilor, insa nu se banuia ca diferenta este atat de mare.
Realitatea, oarecum confortabila, este ca insisi barbatii recunosc ca se maturizeaza mai tarziu, acestia declarandu-se imaturi in numar de doua ori mai mare decat femeile. Concret, unul din patru barbati se autodeclara imatur, iar statisticile arata ca trei din patru femei au sfarsit o relatie pentru ca si-au pierdut rabdarea, din cauza imaturitatii barbatului de langa ele.

8 din 10 femei cred ca barbatii nu vor inceta niciodata sa se comporte copilareste, la acest tip de comportament incadrand flatulentele din joaca, mancatul de la fast-food la ore tarzii, jocul pe calculator, sofatul cu viteza mare, luatul in deradere al regulilor, condusul cu muzica la volum maxim, incercarile de a invinge in jocurile cu copiii, tacutul in timpul unui moment tensionat, nepriceperea de a gati ceva simplu, lipsa de simt al masurii, exagerarile fara rost in situatii care nu mai sunt amuzate si un simt al umorului de cele mai multe ori … ciudat.
De doua ori mai multe femei decat barbati au senzatia ca sunt persoana matura intr-o relatie, mai releva studiul, 46% dintre femei simtind ca trebuie sa se comporte precum o mama cu partenerul de viata. Acestea recunosc ca isi critica partenerul pentru dovezile de imaturitate si ca sunt nevoite foarte des sa „ii traga de maneca” si sa-i indemne sa se comporte in acord cu varsta din buletin.

Imaturitatea barbatului -sarea si piperul dintr-o relatie

Femeile sunt cele care iau deciziile importante intr-o relatie, in cel putin 65% din cupluri. Insa in aceste conditii femeile sustin in proportie de peste 55% ca aceasta diferenta de varsta emotionala fata de barbati este cea care tine relatia de cuplu proaspata, da farmec vietii de zi cu zi, iar 33% spun ca aceasta imaturitate a barbatilor este benefica in relatia loc cu copiii.
Studiul care a ajuns la aceste concluzii a analizat cortexului prefrontal, regiune cerebrala care se ocupa cu analiza cognitiva si gandirea abstracta. Scanarea creierului a permis observarea ratei cu care acesta se maturizeaza, observandu-se ca in cazul barbatului aceasta zone cerebrala nu este complet dezvoltata pana la 25 de ani. In cazul femeilor, marturitatea zonei este atinsa la 21 de ani. Creierul se dezvolta din spate inspre fata, maturitatea completa a creierului fiind atinsa de femei la 32 de ani, iar la barbati abia la 43 de ani.
Indirect, una dintre concluziile pe care le putem trage in urma acestui studiu este ca un barbat poate fi modelat si slefuit pana pe la vreo 40 de ani, varsta dupa care il ai asa cum l-ai invatat…

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.