La revedere salarii castigate în instanță! Anunțul autorităților!

0

La revedere salarii castigate în instanță! Vești proaste pentru mii de bugetari!

Angajații din instituții publice sau primării, cât și personalul din justiție care au câștigat în instant acordarea unor drepturi salariale restante, nu vor mai primi niciun ban anul acesta. Concret, Guvernul anunță, într-un proiect de Ordonanţă de Urgenţă, care urmează să fie adoptat în curând, suspendarea acestor plăți până la finalul anului.

CITEȘTE ȘI: ATENȚIE ARGEȘENI! ANRP SISTEAZĂ PLĂȚILE! AFLĂ PÂNĂ CÂND!

Scopul acestor măsuri de austeritate îl reprezintă încadrarea în ținta de deficit asumată de Guvern. Ordonanța vizează în special instituțiile publice și primăriile, cât și drepturile salariale ale unor angajați.

„Tranşele aferente anului 2023 din sumele prevăzute prin hotărâri judecătoreşti având ca obiect acordarea unor drepturi de natură salarială stabilite în favoarea personalului din instituţiile şi autorităţile publice, care fac obiectul plăţii eşalonate, reglementate prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 114/2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investiţiilor publice şi a unor măsuri fiscal-bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene, cu modificările şi completările ulterioare, Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 130/2021 privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, cu modificările şi completările ulterioare şi Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 168/2022 privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi tranşa aferentă anului 2023 din sumele reprezentând drepturi de natură salarială restante stabilite în favoarea personalului din sistemul justiţiei prin acte administrative ale ordonatorilor de credite, a cărei plată este reglementată prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 3/2019 privind eşalonarea plăţii drepturilor salariale restante pentru unele categorii de personal din sistemul justiţiei, neplătite până la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, se plătesc în anul 2024.”, este o altă propunere a proiectului de act normativ.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata